Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vīķe-Freiberga: Referendums Krievijai būs atspēriena punkts propagandas kampaņai pret Latviju

Ja būs skaitliski mazs rezultāts pret krievu valodu kā otro valsts valodu, pat ja referendums nenesīs rezultātus, un visdrīzāk tā arī notiks, tas tik un tā starptautiski no Krievijas puses tiks izmantots, pirmdien avīzē_ Diena _uzsvēra eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Tikai tāpēc jau tas tiek organizēts. Šis referendums būs atspēriena punkts kārtējai propagandas kampaņai pret Latviju, un mūsu diplomātiskajiem dienestiem jābūt tam gatavam. Tāpēc svarīgi ir zināt, cik ļaudīm Latvijā ir svarīgi latviešu valoda kā vienīgā valsts valoda," sacīja eksprezidente.

Viņa arī piebilda, ka neizprot ļaudis, kuri to nesaprot. "Spriedelē par neiešanu uz referendumu, it kā tas zem latviešu pašcieņas," sacīja V.Vīķe-Freiberga.

Uz jautājumu, kāda būtu V.Vīķes-Freibergas pozīcija, ja viņa patlaban būtu Valsts prezidente, viņa atbildēja, ka skaidri paustu savu viedokli. "To pašu, ko es saku kā bijusī prezidente un kā pilsone. Iet un balsot katram pēc savas pārliecības, lai redzam, kā tās balsis sadalās. Tiem, kam rūp latviešu valoda, jāiet un jābalso pret," sacīja eksprezidente.

Jau ziņots, ka paredzēts, ka februāra vidū notiks tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz mainīt krievu valodas statusu. Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē