Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Vjačeslavs Dombrovskis: Esam orientēti uz pārmaiņām, kas dos ekonomisko izaugsmi

Mēs, Reformu partija, esam unikāla, fenomenāla parādība. Tāpēc ir grūti vilkt paralēles ar kādam citām partijām Latvijas vēsture. Viena cilvēka, Valda Zatlera, izlēmīgs un drosmīgs solis pielikt punktu naudas un neiecietības varai Latvijas politikā saveda mūs kopā. Arī vēlmē pēc pārmaiņām. Cerības. Ideālisms. Ticība un drosme izkāpt no politikas novērotāju un kritizētāju lomas un izmēģināt rīkoties un uzņemties atbildību par šo valsti, sestdien uzrunājot Reformu partijas kongresa delegātus teica partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

"Mēs esam Latvijas sabiedrības reprezentatīva izlase, sabiedrības spogulis. Gados jauni un veci, vīrieši un sievietes, latvieši un krievi, no lielpilsētām un no laukiem, prestižajās augstskolās izglītotie, un ar dzīves pieredzi bagātie, liberāļi, un konservatīvie. Mēs esam Latvijas tautas spogulis. Iespējams tāpēc mums dažreiz ir grūtāk saprasties, sastrādāties, atrast kopsaucējus. Jo mūsu partijai piemīt tas iekšējas harmonijas trūkums, kas raksturo arī Latvijas sabiedrību," uzsvēra Dombrovskis.

"Mēs tiešam esam ļoti dažādi. Bet tā arī ir mūsu iespēja un potenciāli mūsu spēks. Un tās apzināšana ir izšķiroša mūsu veiksmes formulai, atbildei uz jautājumu, ko darīt tālāk," tā Dombrovskis.

"Kamēr Latvija, desmit gadus pēc iestāšanas ES joprojām paliek tās nabadzīgākā valsts, kamēr Latvijas iedzīvotāji turpina doties ārzemēs labākas dzīves meklējumos, mēs nedrīkstam apstāties. Mums ir jāvirza no paša sākuma nospraustās prioritātes un reformas," pārliecināts frakcijas priekšsēdētājs.

"Mēs nekad nesasniegsim Eiropas dzīves līmeni, nenovērsīsim mūsu iedzīvoitāju aizbraukšanu, ja pieļausim stagnāciju, ja nedarīsim neko. Ja nenodrošināsim, ka vismaz viena Latvijas augstskola ir starptautiski konkurētspējīga, ka zinātnieku darba rezultāta Latvijā rodas jauni inovatīvi un konkurētspējīgi produkti, ka pašvaldības ir rīcībspējīgas un finansiāli pašpietiekamas, ka elektrības cena veicina mūsu uzņēmēju konkurētspēju, ka atdzimst ražošana, ka tiekam uzskatīti par līdzvērtīgajiem attīstītāko valstu klubā. Reformu partijas virsmērķis bija, ir, un būs izlēmīgu, bet pārdomātu reformu īstenošana lai panāktu augstus ekonomiskas izaugsmes tempus," uzsvēra Dombrovskis.

"Taču tikai ar labām idejām nepietiek. Ja nespējam izskaidrot savas reformas tā, lai to rezultāts ir saprotams ikvienam un izveidot spēcīgu sociālo partneru atbalstu, tad pat vispareizākās un vislābākās idejas ir nolemtas neveiksmei. Mums ir jāmacās skaidrot savas idejas un reformas tautai saprotamajā valodā. Skaidrot, ko katrs iegūs no augstākas izglītības reformas, no valsts kapitālsabiedrību reformas un visām pārējām," pārliecināts Dombrovskis.

"Esam orientēti uz pārmaiņām, reformām, kuras dos ekonomisko izaugsmi. Diemžēl, ne visi iedzīvotāji uzreiz var baudīt ekonomiskās izaugsmes augļus. Šodien mēs tam redzam labu piemēru, kad faktiski ekonomiska izaugsme ir, taču daudzi iedzīvotāji to nejūt. Ja mēs ignorēsim šo faktu, vai būsim pārāk augstprātīgi, tad tas būs tikai laika jautājums, kad mūs nomainīs tie politiskie spēki, kuri būs nodarbojušies ar populismu," uzrunā kolēģiem teica Dombrovskis.

"Mūsu mērķis ir īstenot reformas, lai palielinātu kopēja valsts "pirāga" apmēru. Un pēc tam panākt, ka visa sabiedrība un ikviens tās loceklis iegūst no šīs izaugsmes," tā Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

"Kā piemēru varu minēt vienu no mūsu galvenajām reformām, un arī panākumiem – darba spēka nodokļa samazināšanu. Viens no šis reformas mērķiem ir samazināt motivāciju maksāt aplokšņu algas, mudināt uzņēmējus iznākt ārā no ēnu zonas. Līdz ar to, reformas īstenošanas rezultāts ir lielākie budžeta ieņēmumi, tajā skaitā sociālajā budžetā. Ja šī reforma ir veiksmīga, tas ir, ja ieņēmumi tiešām ir būtiski augstāki, nekā plānotie, uzskatu, ka mūsu pienākums ir arī nodrošināt pienācīgu pensiju indeksāciju, lai arī pensionāri varētu iegūt no darbaspēka nodokļa samazināšanas pozitīvajiem efektiem," rezumēja Dombrovksis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aicina bruņoties ar zināšanām

Drošības tematikai veltītajā portālā Sargs.lv ir atrodama informatīva rokasgrāmata Kā rīkoties kara gadījumā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē