Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Zaķis: Ministre pārzina savu jomu līdz sīkākajām niansēm

Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis uzskata, ka veselības ministres Ingrīdas Circenes demisijas pieprasījums nav pamatots, norādot, ka pilnībā uzticas viņai, jo I. Circene ir ministre, kas "pārzina savu pārraugāmo jomu līdz sīkākajām niansēm".

"Šobrīd nav līdz galam skaidrs, ar ko ir neapmierināti ģimenes ārsti, taču strīdus ābols, visticamāk, ir fakts, ka Veselības ministrija, pēc tam kad tika konstatēts, ka galveno sastrēgumu pacientu apkalpošanā veido rindas uz dažādām procedūrām, ir spērusi vairākus soļus šīs problēmas mazināšanai," sarunā ar Diena.lv norāda Dz. Zaķis.

"Lai paātrinātu pacientu apkalpošanu, galvenokārt, no Eiropas Savienības līdzekļiem ir atrastas iespējas piešķirt finansējumu, piemēram, ģimenes ārstu otra palīga algošanai, mājas vizītēm, kā arī rastas iespējas palielināt atalgojumu vairāku jomu speciālistiem, kā rezultātā tiek samazinātas rindas un paātrinās pacientu apkalpošana," skaidro Dz. Zaķis.

"Ieguvums šajā gadījumā ir izmērāms – piešķirot sistēmas efektivitātes uzlabošanai 15 miljonus latu, vidējais laiks, kas nepieciešams dažādu pārbaužu veikšanai, ir samazinājies par 30 %,” norāda politiķis, piebilstot, ka Ģimenes ārstu asociācija, pēc visa spriežot, ir neapmierināta ar to, ka papildus līdzekļi „tiek piešķirti nevis ārstu atalgojuma palielināšanai, bet gan nepastarpināti viņu darba apstākļu un pacientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai".

Dz. Zaķis arī norāda, ka jāatceras vēl divi būtiski fakti – ka vēl tikai pirms dažiem mēnešiem ģimenes ārsti paši pauda atbalstu šāda veida reformām, taču tagad ir pārdomājuši, un ka I. Circenes īstenotajām reformām ir plašs atbalsts no virknes sabiedrisko organizāciju puses, kuras "ļoti plaši pārstāv pacientus". "Līdz ar to prasīt ministres demisiju, atsaucoties uz pacientu interesēm, ir labākajā gadījumā nekorekti," uzskata Dz. Zaķis.

Jau ziņots, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācija piektdien biedru pilnsapulcē nolēma prasīt veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē