Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Zatlers: Krievija iejaucas Latvijas iekšējās lietās

Referendums par krievu valodu kā otro vasts valodu Latvijā bija zināmu aprindu provokācija, un tās iniciētāji jau iepriekš diezgan precīzi zināja tās rezultātu. Viņi apzināti gāja uz iepriekš zināmu, negatīvu rezultātu, izraisot nevajadzīgu šķelšanos sabiedrībā, pirmdien Latvijas Radio pauda Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

Viņš uzskata, ka sestdien Latvijas tauta pārliecinoši paziņoja, ka nevēlas Latvijā otru valsts valodu. Krievijas Ārlietu ministrijas pārmetumus, ka aizvadītā referenduma rezultāti neatspoguļo patieso Latvijas iedzīvotāju nostāju, V.Zatlers noraida un uzsver, ka referendums ir Latvijas iekšējā lieta. ZRP pārstāvis arī norādīja, ka Krievija manipulē ar skaitļiem.

Viņš arī rīta intervijā sacīja, ka parlaments drīzumā varētu apstiprināt grozījumus likumā par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu, kas stingrāk ļautu kontrolēt referendumu finansēšanu, ziņo BNS.

"Nākamā referenduma finansējumu jau uzraudzīas atbildīgās iestādes, uzraudzīs, kā likumu ievēro privātpersonas, sabiedriskās organizācijas, partijas ārpus parlamenta, partijas, kas ir Saeimā. Principā, [likums] kontrolēs, no kurienes nāk nauda, kas šo jautājumu virza, un būs zināmi tie cilvēki un organizācijas, un varbūt pat valstis, kas stāv aiz šā referenduma," pastāstīja V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē