Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zīle: Ja Latvija aizies no ES, tā pilnībā nokļūs Krievijas ietekmes zonā

Ja Latvija izstātos no Eiropas Savienības (ES), tā pilnībā un ļoti ātri nokļūtu Krievijas ietekmes zonā, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

"Latvijas sabiedrībā viedokļi par ES ir dažādi, bet es domāju, ka jebkurš cilvēks, kas iedziļinās gan finanšu lietās, gan politikas un sociālajās lietās, saprot, ka tāda prom iešanas scenārija Latvijai nav, jo tad mēs pilnībā nokļūstam Krievijas zonā ar visām no tā izrietošajām sekām," uzskata deputāts.

Eiroparlamentārietis ir pārliecināts, ka Krievijas interesēs ir novājināt un padarīt par izsmieklu gan ES, gan citas Rietumu institūcijas, piemēram, NATO. Viņaprāt, Krievijas prezidenta Vladimira Putina pēdējās dekādes politika ir izteikti vērsta uz to, lai mēģinātu parādīt demokrātiju Rietumos kā nespējīgu institūciju, kas nespēj strādāt.

"Attiecīgi, jo vājākas starptautiskās institūcijas, jo vairāk Putins var iesaistīties sarunās ar dažām lielām lielvalstīm, pirmkārt, ASV, varbūt Vāciju un Franciju, bet pārējās nav svarīgas," norāda Zīle.

Krievijas intereses izpaužas arī gāzes vada Nord Stream 2 projektā, kur tās nolūki ir sadrumstalot ES, pretnostatīt dalībvalstu intereses un tajā pašā laikā sadarboties ar lielākajām valstīm, kurām ir objektīvas intereses īstenot projektu, kas ir pretējs ES interesēm. Pēc viņa domām, projekts visvairāk "ievainos" Austrumeiropu, nemaz nerunājot par Ukrainu, tikmēr Vācijas ķīmiskā rūpniecība iegūs, tāpat, iespējams, arī dažas citas tās kaimiņvalstis.

"Krievija nestrādā ar visu ES un šajā gadījumā nelūdz palīdzēt glabāt caurules kopīgam ES projektam, bet gan strādā uz interešu un valstu sadursmju veidošanu. Šis projekts ir klasisks piemērs, kad Krievija iet uz sašķelšanu gan mazajā Baltijas, gan lielajā ES mēroga gāzes tirgū," uzsver Zīle.

Top komentāri

nu nu
n
starp citu, aizmirsu piebilst - mēs no krievijas ietekmes zonas tā arī nekad neesam izgājuši. par to liecina ne tikai balagāns 9. maijā, bet tik elementāra lieta, ka piezvanot uz jebkuru (JEBKURU!!!!!) valsts vai pašvaldības uzņēmumu, kā rīgas ūdens, latvenergo, lattelekom utt., man nezināmu iemeslu dēļ ir jāizvēlas valoda. aļo, kur mēs dzīvojam, ka man ir īpaši jāizvēlas, ka nevēlos runāt krieviski???? pareizi - krievijas ietekmes zonā, un politiķi, liekuli zīli ieskaitot, neko nav izdarījuši 25 gadu laikā, lai izzustu reālā divvalodība. bet paralēli tam, ka nelikvidē krievijas okupācijas sekas, tagad naski un bez ziepēm lien pakaļā briselei un turpina iznīdēt latvijas valstiskumu, cik nu viņa vēl pēc krievu okupācijas ir palicis.
19. divīzija
1
1940. gada 17. jūnijā 5:00 no rīta krievu tanku ķēdes nožvadzēja pārbraucot Latjvijas valsts robežu un valsts tika okupēta , te troļļu pilns , kuriem nepatīk, ka krievu armija kā atnāca tā aizgāja , lai gan tikai pēc 50 gadiem, paldies dievam, ka beidzās tā , nekad te krievu ķirzenieks vairs zemi nemīdīs.
nu nu
n
it kā neredzētu iemeslu iziet no ES, ja nebūtu sācies šitais nenormālais diktāts par imigrantiem, putekļu sūcējiem utt. pāc manas saprašanas labi būtu palikt ES, bet pastāvēt uz savām interesēm un cīnīties pret arvien lielāku centralizāciju, kā to dara višegradas valstis. un man tāds mazs jautājumiņš - ko pats zīle ir izdarījis, aizstāvot latvijas, tās iedzīvotāju un patērētāju intereses? vai viņš balsoja pret nelegālo imigrantu sadali pa bloka valstīm? vai balsoja pret latvijai neizdevīgiem lēmumiem? kāpēc latvijas zemniekiem joprojām ir viszemākās subsīdijas eiropā, kāpēc zīle&co par to nekliedz pret debesīm? vai tik ne tāpēc, ka pats ticis siltā vietiņā, briseles pakaļas caurumā, kur ne mušas kož, ne skarbi vēji tiek klāt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē