Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Banku peļņa piecos mēnešos - Ls 90,2 miljoni

Latvijas banku sektors kopumā 2013.gada pirmajos piecos mēnešos darbojās ar peļņu 90,2 miljonu latu apmērā, tas ir par 23% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, kad peļņa sasniedza 73,4 miljonus latu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas informācija.

Līdz maija beigām ar peļņu darbojās 15 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos ir 93,2%.

Maijā banku sektorā no jauna tika izsniegti kredīti 194 miljonu latu apmērā, tajā skaitā 83 miljoni latu Latvijas uzņēmumu attīstībai, 26,5 miljoni latu Latvijas finanšu institūcijām, 18 miljoni latu rezidentu mājsaimniecībām, savukārt 66 miljoni latu nerezidentiem.

Banku sektora kopējais kredītportfelis maijā, salīdzinot ar aprīli, samazinājās par 0,4% jeb 49 miljoniem latu, tajā skaitā rezidentu mājsaimniecībām izsniegto kredītu atlikums saruka par 0,7%, bet rezidentu korporatīvajiem klientiem izsniegto kredītu atlikums pieauga par 0,7%.

Tādējādi rezidentiem izsniegto kredītu apmērs būtiski nav mainījies - pieaugums par 0,1%. Savukārt nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums mēneša laikā saruka par 3,8%.

Ilgāk par 90 dienām kavēto kredītu apmērs ir stabilizējies, to īpatsvars banku sektora kopējā kredītportfelī maija beigās bija 10,6% (rezidentu mājsaimniecību kredītportfelī - 14,5%, bet rezidentu korporatīvo klientu kredītportfelī - 8,7%). Kopējais kavēto kredītu īpatsvars banku sektora kredītportfelī maija beigās bija 17,5%, aprīļa beigās tas bija 17,8%.

Maijā banku sektora likviditāte un kapitalizācijas līmenis saglabājās augstā līmenī. Mēneša beigās banku sektora likviditātes rādītājs bija 61,4% (aprīļa beigās 60,4%), kapitāla pietiekamības rādītājs jau kopš marta praktiski nav mainījies un maija beigās bija 18,3%, savukārt 1.līmeņa kapitāla rādītājs bija 16,6%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas