Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ungāri pret interneta nodokļa ieviešanu

Ungārijas protestētāji pret jauno interneta izmantošanas nodokli izvirzījuši valdībai ultimātu atteikties no tā ieviešanas, pretējā gadījumā draudot ar jauniem protestiem otrdien, vēsta BBC.

Svētdienas vakarā ap 10 tūkstošiem protestētāju pulcējās pie Ungārijas Ekonomikas ministrijas Budapeštā, lai iebilstu pret valdības plāniem ieviest interneta nodrošinātājfirmām 150 forintu (0,5 EUR) nodokli par vienu gigabaitu datu plūsmas.

Facebook sociālajā tīklā tika izveidota ar valdības likumprojektu neapmierināto grupa, kurā pieteikušies jau pāri 210 tūkstošiem atbalstītāju, vēsta Reuters. Grupa, kas sevi nosaukusi par 100 tūkstoši pret interneta nodokli, noorganizēja svētdienas protestu, preses relīzē izsakot viedokli, ka "valdības ierosinājums seko uztraukumu izraisošam [premjerministra Viktora] Orbāna valdības antidemokrātisko pasākumu vilnim, kas Ungārijai liek dreifēt tālāk no Eiropas. Priekšlikums traucēs vienlīdzīgai piekļuvei internetam, padziļinot digitālo plaisu Ungārijas nabadzīgāko iedzīvotāju grupās un ierobežojot nepietiekamu finansējumu saņemošo skolu un universitāšu piekļuvi internetam."

Protestētāji skaidro, ka interneta nodokļa ieviešana ir tikai viens no valdības apšaubāmās ekonomikas politikas soļiem. "Šis mums būs sava veida dubultnodoklis, jo es jau maksāju ļoti augstu PVN, kad iegādājos gadžetus, datoru un rūteri," Reuters citē 43 gadus veco Atilu Sosu, kurš ieradies protestēt kopā ar ģimeni.

Vairāk Jura Tihanova rakstu Ungārijā draud ar jauniem protestiem lasiet otrdienas, 24.oktobra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits