Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Otrās adventes cienīgi: šokolādes krēma cepumi un garneļu gardums

Ļoti iespējams, ka Pirmās adventes svētdienā daudzi jau cepa piparkūkas – tā ir jauka tradīcija –, un tāpēc šonedēļ ieteikšu ko citu uz kārā zoba: ļoti šokolādīgus cepumus. Tikai trīs sastāvdaļas, un ne tikai bērni laimīgi!

Sācies decembris. It kā gada pēdējais mēnesis, bet, iespējams, viscerīgākais no visiem. Ir tumšs un auksti, bet vienlaikus gaiši un silti – jācer, ikvienam no jums ir iespēja atrast labo šajā laikā. Cilvēkos, attiecībās, Ziemassvētku gaidās un mazās baudās. Un, pat ja ikdienā jābūt pieticīgiem un taupīgiem, nedēļas nogalēs piedāvāsim kādu gastronomisku prieciņu – saldo un sāļo, lai visiem labi!

Lai kā varētu strīdēties par Nutella veselīguma aspektiem, neapstrīdams ir fakts: šo krēmu pazīst teju visā pasaulē, un tas ir arī diezgan garšīgs. Neiedziļināsimies sastāva nepilnībās (nav nemaz tik traki!), bet sauksim palīgos bērnus, lai izcep sapņu cepumus!

 

Šokolādes krēma cepumi

Sastāvdaļas: 280 g Nutella krēma, 1 ola, 100 g miltu

Gatavošana

1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.

2. Nutella krēmu liek bļodā un ar dakšiņu vai putojamo slotiņu iekuļ tajā olu.

3. Pievieno miltus un visu samaisa viendabīgā mīklā.

4. No mīklas starp mazliet ieeļļotām plaukstām izviļā bumbiņas apmēram 2 cm diametrā.

5. Liek bumbiņas uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepamo papīru (ar distanci, kas tagad visnotaļ moderni un visiem saprotami, – rēķinoties, ka karstumā cepumi plūdīs). Cep apmēram 10 minūšu vai īsāku laiku (atkarīgs no krāsns).

Ja gribas, lai cepumi iekšpusē saglabā staipīgu garšīgumu, tie jāņem ārā no krāsns vēl gandrīz puscepti – atdziestot tie aprausies un apkaltīs, bet iekšā paliks mīksti.

 

Garneļu gardums

Lielās tīģergarneles jau kādu laiku ir pieejamas ne tikai naudīgajiem pircējiem – kopš tās nopērkamas ne tikai dārgos un pārāk lielos iepakojumos, bet arī "uz svara", kādas sešas vai astoņas uz svētkiem var atļauties. Un, ja vēl gadās trāpīt uz akciju, visas desmit vai pat divpadsmit 

Sastāvdaļas: 10 (vai vairāk) saldētu tīģergarneļu bez čaulas, 2 ēd. k. kukurūzas cietes, 1 ēd. k. olīveļļas, 2 ēd. k. sojas mērces, 2 ēd. k. medus, ½ ēd. k. rīsu etiķa, 1 tējk. svaigi rīvētas ingvera saknes, 2 ķiploka daiviņas, izspiestas spiednē, apm. 200 ml ūdens, sezama sēkliņas (gaišās un melnās), pēc garšas.

Gatavošana

1. Garneles atkausē un nosusina virtuves papīra dvieļos.

2. Garneles kopā ar kukurūzas cieti ieliek zip aizvelkamajā maisiņā, aiztaisa maisiņa aizdari un sakrata, līdz tās aplīp ar cieti.

3. Pannā ielej olīveļļu, sojas mērci, rīsu etiķi un ūdeni. Pievieno sarīvēto ingvera sakni un spiednē izspiestās ķiploka daiviņas. Uzkarsē un, kad šķidrums sāk burbuļot, liek klāt cietē apvārtītās garneles.

4. Maisot visam ļauj pāris minūšu pavārīties, līdz mērce iebiezē patīkamā biezumā. Ja top par biezu, pievieno vēl mazliet ūdens.

5. Gatavai mērcei pārkaisa un iemaisa gaišās un melnās sezama sēkliņas. Pasniedz ar garšīgiem rīsiem, piemēram, ar savvaļas maisījumu.

6. Ideāls garšu salikums veidojas, ja rīsus un garneles mērcē vēl pārkaisa ar smalki kapātiem zaļajiem lociņiem.

Ingveru ērti uzglabāt saldētavā – ilgi glabājas, nesažūst un viegli rīvējas pēc atkausēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata