Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar drāmu un spriedzi - tuvojas Pirmdzimtais

Režisora Aika Karapetjana ceturtā filma būs mistisks trilleris, kas sola gan intrigu, gan iespēju izbaudīt iemīļotu un atzītu aktieru spēli. SestDiena ielūkojās filmas tapšanas aizkadros.

Pusmūža arhitektam Francim un viņa sievai Katrīnai atceļā no ballītes uzklūp motocik lists Armands, kurš vīra klātbūtnē pazemo sievu un abus aplaupa. Pēc šī notikuma pāra attiecības sašķobās, un, cenšoties atjaunot reputāciju sievas acīs, Francis paveic nejaušu slepkavību, bet pēc kāda laika itin paranoiski saskata saikni starp mirušo, iepriekš par neauglīgu uzskatītās sievas grūtniecību un kādu noslēpumainu šantāžistu. Tā īsi un gandrīz bez "spoileriem" varētu izklāstīt kinorežisora Aika Karapetjana topošā trillera Pirmdzimtais stāstu. Franča loma filmā uzticēta Jaunā Rīgas teātra aktierim Kasparam Znotiņam, Katrīna būs Latvijas Nacionālā teātra aktrise Maija Doveika, savukārt Armanda loma tikusi Dailes teātra aktierim Kasparam Zālem, kuram šī būs lielākā pieredze kino laukā. Mūziku filmai sacer komponists Andris Dzenītis.

SestDienai bija iespēja vērot pāris Pirmdzimtā mirkļu filmēšanu, tostarp Rīgas 1. slimnīcas operāciju blokā, kurā atbilstoši scenārijam Katrīnai steidzami veicams ķeizargrieziens.

Filmā rosīsies arī slimnīcā strādājošie ārsti, kuri filmēšanas ritmā iejutās bez grūtībām un ar lielu azartu. Divas medicīnas māsas rūpējas par Katrīnas nogādāšanu līdz anesteziologam un citiem speciālistiem, kuri viņas sagaida operāciju zālē. Mediķi filmēšanas starplaikos ar filmas veidotājiem arī iesaistījās diskusijās par iespējamām darbībām operācijas laikā.

Filmēšanas brigādei, protams, jāņem vērā katras vietas īpašie apstākļi. Filmējot baseinā, džinsi un T-krekls nederēs – operatoram jāvelk mugurā hidrotērps, nemaz nerunājot par kameras aizsardzību pret mitrumu. Slimnīcā savi ierobežojumi – pārvietoties operāciju blokā ierastajās drānās ir aizliegts, tāpēc mediķi visiem filmēšanas procesā iesaistītajiem un novērotājiem liek uzvilkt "formastērpus", un ne soli bez bahilām uz apaviem, matus nosedzošas galvassegas un halātiņa virs apģērba!

Savukārt, gatavojoties filmēšanai uz ielas līdzās dzīvojamiem namiem, kinostudijas ļaudīm ierasta prakse ir šo darbību konkrētā adresē saskaņot Rīgas domē. Tā laikus izlīmē brīdinājumus filmēšanas vietas apkārtnē esošo māju iedzīvotājiem, ka filmas veidotāju sarunas, gaismas un cita kinoļaužu rosība aiz logiem būs līdz vēlai naktij – jo taču dublī viens, divi, trīs... Reizumis iedzīvotāji gan tik un tā mēdzot pukoties par šo kņadu. Ko lai dara – māksla prasa ne tikai upurus, bet arī pacietību.

Karapetjans filmu tapšanā sadarbojas ar producentu Robertu Vinovski no Studijas Lokomotīve un operatoru Jāni Eglīti. Viņi iepriekš sastrādājušies, arī veidojot filmas Cilvēki tur un M.O.Ž. Pirmdzimtā filmēšana sākta pērnā gada nogalē un ar pārtraukumiem turpināsies līdz vasarai, lai trilleris pie skatītājiem nonāktu gada beigās. Filmas budžets ir vairāk nekā pusmiljons eiro, ko sedz Nacionālais kino centrs un Studija Lokomotīve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Televizoru pilna kapsēta un dīķis ar 20 vannām

Aprīļa pēdējā nedēļas nogalē visā Latvijā tūkstošiem tīras vides mīļotāju atkal pulcēsies Lielajā talkā, lai kopīgiem spēkiem savestu kārtībā tuvējo apkārtni, bet ne viens vien dosies talkot arī uz ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata