Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Uzņēmēja Dienā 15. janvārī

Pirmdien, 15. janvārī Uzņēmēja Dienā uzmanības centrā - konferenču, kongresu un semināru rīkošanas bizness

Konferenču biznesa loma Latvijas pilsētās pieaug

Ideāli ir, ja tūrists, kas ieradies uz kādā Latvijas pilsētā notiekošu konferenci, nakšņo šīs pilsētas viesnīcā, ietur maltītes kafejnīcās, kā arī apmeklē kultūras un atpūtas objektus, jo tad kopsummā šis tūrists pilsētā atstāj ne mazums naudas, tā stiprinot vietējo uzņēmējdarbību. Šāds secinājums izriet no vairāku pilsētu tūrisma jomas pārstāvju paustā situācijas raksturojuma. Uzsvērts tiek arī tas, ka nopietni jāstrādā ne tikai pie Latvijas mēroga, bet arī pie starptautiskā līmeņa pasākumu piesaistīšanas savai pilsētai.

Atbalstīs darījumu tūrismu

Darījumu tūrisms vērtējams kā finansiāli izdevīgs mūsu valsts tautsaimniecībai. To akcentē Ekonomikas ministrija (EM) un uzsver: "ICCA (International Congress and Convention Association) starptautisko darījumu tūrisma pasākumu dalībnieks Rīgā vidēji tērē 437 eiro, kas ir četras reizes vairāk nekā viena tūrista vidējie izdevumi. Attiecīgi viens vidēja lieluma kongress valsts ekonomikā ienes 1,04 miljonus eiro."  Pērn valdība "akceptējot EM rosinātos grozījumus Eiropas Savienības fondu programmā, pieņēma lēmumu turpmāk atbalstīt starptautisku darījumu tūrisma pasākumu – konferenču, kongresu, semināru, simpoziju vai līdzīgu pasākumu – organizēšanu Latvijā," vēsta EM.

Pasākumu rīkošanā aizvien vairāk virtualitātes

Pasaules tautsaimniecībai uzņemot apgriezienus un kļūstot daudzšķautņainākai, aizvien vairāk pieaug nepieciešamība pēc dažādu konferenču un semināru rīkošanas ekonomisko procesu izzināšanā, prognozēšanā un plānu definēšanā, tālākai attīstībai gan makroekonomiskā, gan uzņēmumu mikrolīmenī. Ļoti būtiska šolaiku tendence ir tā, ka  par ikdienu kļūst attālināta dalība konferencēs, izmantojot interneta iespējas.

Svarīgi piesaistīt interesantus ekspertus

Latvijā rīkotajiem pasākumiem bieži vien ir ierobežotas iespējas piesaistīt augsta līmeņa pasaules ekspertus, bet tas nav neiespējami.  BT 1 pasākuma Riga Comm vadītājs Andris Breške uzskata, ka svarīga ir prasme ekspertu motivēt atbraukt un uzstāties konferencē vai seminārā, kas notiek Latvijā. Viņaprāt, ideju eksports Latvijā ir dinamisks un strauji attīstās, kas ir iemesls tam, kāpēc eksperti vēlas būt Baltijā notiekošajos pasākumos, it īpaši, ja pasākumu saturs ietver diskusijas par progresīvām tehnoloģijām.

Ēdiena gatavošana un biznesa sarunas

Ja uzņēmumā ir izmaiņas, piemēram, darbinieku skaita optimizēšana, parādījusies komandas saliedēšanas nepieciešamība vai arī ir aktuāla jaunu darbinieku iekļaušana kolektīvā, tad apvienojošs elements var būt situācijas apspriešana, kopīgi gatavojot ēst, uzskata ​pasākumu studijas Viesistabas konsultante Agate Lūse. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses