Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dari pats: Gaileņu risoto

Sēņu laikā gribas baudīt meža veltes dažādās kombinācijās, un bez tradicionālajām mērcēm un marinēšanas ziemai tās var pagatavot arī eksotiskāk, piemēram, risoto. Der jebkuras sēnes, bet šoreiz receptē iekļausim gailenes.

Gailenes notīra un sacep, ieber bļodiņā. Katlā uzvāra buljonu. Olīveļļā sacep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, samazina liesmu un pannā ieber rīsus. Nedaudz apcep un, kad tie kļūst caurspīdīgi, pielej vīnu. Ļauj tam pilnībā iesūkties rīsos, pēcāk pieber gailenes un pa vienam zupas kausiņam lej klāt buljonu, ļaujot, lai tas iesūcas rīsos, pirms lej nākamo kausu. 

Nepieciešams: ap 500 g jeb litrs gaileņu; litrs dārzeņu buljona, ko droši var gatavot arī no veikalā nopērkamajiem buljona kubiciņiem; glāze apaļo rīsu; 2–3 daiviņas ķiploka; liels sīpols; 50 g sviesta; 100–200 ml sausa baltvīna; 100 g cietā siera; olīveļļa cepšanai; dziļa panna.

Kad rīsi mīksti, risoto gatavs! Iemaisa sviestu, porciju pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un pasniedz. Īpašai gardēdībai vēl var uzpilināt dažus pilienus trifeļu eļļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena