Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Liepājas metalurga pircējs, kuru noraidīja

Konkursā par Liepājas Metalurga iegādi holdinga grupas UnitedGroup S.A. piedāvājums netika novērēts. Uzņēmuma_ _īpašnieks Igors Šamis ir pārliecināts, ka tādējādi labākais un pamatotākais piedāvājums nav izvēlēts, taču neuzskata, ka konkursa iznākumu ietekmējuši kādi politiski apsvērumi.

Fragments no intervijas: 

Jūsu uzņēmums bija viens no pretendentiem Liepājas metalurga iegādē. Valdība izvēlējās citu investoru. Kā jūs vērtējat savu zaudējumu?

Ir divējādas sajūtas. No vienas puses, es neuztveru sevi kā zaudētāju, jo mans piedāvājums bija ievērojami labāks. Es profesionāli izturos pret šo jautājumu, jo esmu izanalizējis ne tikai ražošanas jaudu palaišanu, bet arī uzņēmuma attīstībai nepieciešamās tehnoloģiskās izmaiņas. Ir jāievieš dziļākas pārstrādes pakāpes produkti, jāsakārto plūsmas (kaut vai lai sagatave nebūtu jātransportē trīs kilometrus uz vietu, kur no tās izgatavo armatūru), jāoptimizē produkcijas pašizmaksa, lai no pirmās dienas uzņēmums darbotos ar peļņu. Lai to nodrošinātu, man bija izveidota profesionāļu komanda, bijām gatavi sākt strādāt, tiklīdz būtu pieņemti darbā visi nepieciešamie darbinieki. Tas ir no vienas puses. No otras - ir kreditoru izvēle par labu citam, tur es neko nevaru padarīt.

Ja sakāt, ka jūsu priekšlikums bija labāks. Kā jūs domājat, kāpēc valsts kā lielākais kreditors izvēlējās nevis jūs, bet citu investoru?

Diemžēl uz to man nav atbildes, nezinu. Pats esmu pārsteigts. Es šajā biznesā esmu vairāk nekā 20 gadu. Mans piedāvājums bija ļoti skaidrs, formāls, balstīts uz precīziem aprēķiniem. Es ar saviem plāniem iepazīstināju gan administratoru, gan valdības locekļus un pilsētas mēru. Man šķita, ka valstij un arī Liepājas pilsētai sadarbība ar mani būtu produktīva.

Varbūt par labu nevis jums, bet Krimas pievienošanu Krievijai atbalstošajam ukraiņu uzņēmējam izšķiroši bija kādi ģeopolitiskie apsvērumi?

Dieva dēļ, piedodiet, es visu dzīvi nodarbojos tikai ar biznesu, nekad neesmu nodarbojies ar politiku! Nedomāju, ka lēmumu kaut kādā veidā ietekmējusi politika. Kaut arī nevaru saprast, kas ietekmējis lēmumu, jo mans piedāvājums bija labāks. Vēl vairāk - es uzrādīju vienošanās dokumentus ar Latvijas bankām, kur bija labi redzams, no kurienes tiks piesaistīti apgrozāmie līdzekļi. Tas apliecināja biznesa stabilitāti nākotnē.

Visu interviju lasiet pirmdienas, 22.septembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē