Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Uzmanības vērta ir Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras izveidošana

Aģentūras lielā iespēja

Tūrisms ierindojas to nozaru vidū, kas Covid-19 pandēmijas laikā cieš ļoti smagi. To apliecina gan ceļojumu industriju raksturojošā statistika, gan tūrisma kompāniju finanšu dati. Turklāt pandēmija vēl nav beigusies, pārvietošanās ierobežojumi joprojām pastāv un par to, kā praksē funkcionēs vienkāršai un drošai ceļošanai paredzētais risinājums – Eiropas Savienības Digitālais sertifikāts –, vēl ir daudz neskaidrību.

Latvijai, tāpat kā ikvienai valstij, primāri interesē ārvalstu tūristu uzņemšana, jo tā nodrošina papildu naudas ieplūšanu vietējā ekonomikā, turklāt it īpaši svarīga ir mūsu galvaspilsētai. Rīgas viesnīcas orientējas uz ārvalstu tūristiem, bet reģionos tūrisma apriti nodrošina arī vietējie ceļotāji, nesen Latvijas Radio sacīja Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.  Arī Centrālā statistikas pārvalde vēsta, ka tieši Rīgā nakšņo ievērojami lielākā ārvalstu ceļotāju daļa, piemēram, šā gada pirmajā ceturksnī 82,9% no visiem ārvalstu tūristiem, un tikai 32,6% vietējo ceļotāju.

Uz šāda fona uzmanības vērta ir Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras izveidošana šā gada pavasarī. Jaunās aģentūras mērķi ir ārvalstu investīciju piesaiste, Rīgas starptautiska popularizēšana un tūrisma attīstība. Šie mērķi sarežģītajos Covid-19 krīzes apstākļos ir ārkārtīgi svarīgi, un to veiksmīga īstenošana brīdī, kad ceļošanas ierobežojumi mazināsies, var stiprināt Rīgas globālo konkurētspēju, un pēcpandēmijas realitātē mūsu galvaspilsēta var kļūt par vienu no tūristu iecienītākajiem galamērķiem ja ne visā Eiropā, tad Baltijas jūras reģionā gan. Taču, lai mērķus īstenotu, ir vajadzīga izpratne par to, kādas ir tūristu intereses, prioritātes un prasības. Tādēļ jācer, ka jaunā aģentūra, kura ir Rīgas domes priekšsēdētāja pakļautībā, pulcēs augsta līmeņa tūrisma profesionāļus ar respektējamu pieredzi ceļojumu nozarē, nevis kļūs par dāsnu barotni gan politiskajiem spēkiem pietuvinātām personām bez pieredzes tūrismā, gan pa dažādām jomām dreifējošām, visai paviršām sabiedrisko attiecību "superkomandām". 

Vērtējot valstiskā mērogā, lai gan pēdējā laikā Latvijas tautsaimniecības nākotne tiek saistīta ar viedo reindustrializāciju, tomēr arī tās iestrādes, kas pirms pandēmijas bija tūrismā un citās pakalpojumu nozarēs, nevajadzētu aizmirst.

Rīgas izdevīgā ģeogrāfiskā atrašanās vieta, lidostas un aviosatiksmes profesionālā pieredze, kā arī kultūrvēsturiskā pievilcība nekur nav zudusi un var kļūt par galvaspilsētas, kā arī visas mūsu valsts ekonomikas stiprinātāju. Protams, ja vien pagātnes iestrādes un nākotnes iespējas netiks iznīcinātas politiskajās kaujās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē