Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ameriks: Rīga gaida jauno Saeimu

Rīgas domei pietrūkstot tiešas saiknes ar valdības vadītāju un tikai pēc Saeimas vēlēšanu batālijām šī situāciaj varētu mainīties, ekspresintervijā Dienai paudis Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Fragments no intervijas:

Kāda šobrīd ir pašvaldības sadarbība ar centrālo varu?

Būtu pareizi, ja domes vadība regulāri tiktos ar premjerministri neatkarīgi no katra partijas piederības. Tāpat kā prezidents tiekas ar premjeru. Pārrunātu jautājumus, kas skar gan galvaspilsētu, gan valsti. Tādas tikšanās nenotiek. Līdz ar to mūsu sarunas norisinās tikai ar nozaru ministriem. Ir laba sadarbība ar Satiksmes ministriju, veidojas labi kontakti ar Kultūras, arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Pēc četriem gadiem būs valsts simtgade, tam noteikti kopā jāgatavojas kā galvaspilsētas pašvaldībai, tā valdībai.

Domāju, ka valsts simtgades jautājums aktualizēsies vēlāk. Šodien, lai cik tas būtu pārsteidzoši, neviens, ejot uz Saeimas vēlēšanām, īpaši necenšas valsts simtgadi pat pieminēt. Kaut tieši nākamajai Saeimai un valdībai būs daudz darāmā saistībā ar šo jubileju. Šodien plāni vairāk ir uz papīra, mazāk konkrētas rīcības. Tas varbūt ir saistīts ar līdzekļu trūkumu, tāpēc tiek operēts ar stāstiem par kaut kādiem virtuāliem Eiropas fondiem, par ko savedīsim kārtībā Daugavas stadionu, uzcelsim koncertzāli, vēl kādu gaisa pili.

No savas puses pašvaldība ir gatava konkrētākai sadarbībai. Mums ir projekts Kongresu nama rekonstrukcijai. Ja valstij vajag laikmetīgās mākslas muzeju, varam piedāvāt Rīgas mākslas telpu ap 3000 kvadrātmetru platībā, kas atbrīvosies pēc Valsts Mākslas muzeja rekonstrukcijas. Cerams, ka vēlēšanu batālijas noslēgsies un mēs ar valdību varēsim sēsties pie sarunu galda konstruktīvai sarunai, ko katra puse var piedāvāt.

Saeimas vēlēšanu tuvošanās traucē?

Kad es, piemēram, runāju ar valsts pārstāvjiem, tad ir jautājums: vai tu atbildi par saviem vārdiem? Es pats atbildu, jo man pilnvaras ir vēl trīs gadus. Valdības vai Saeimas pārstāvis atzīst, ka diemžēl nevar atbildēt, jo nezina, vai ievēlēs pēc diviem mēnešiem. Jānogaida.

Visu ekspresinterviju lasiet ceturtdienas, 7.augusta, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē