Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Britāne: Cilvēki gatavi tērēt daudz tālrunim, maz - sarunām

Mobilais tālrunis kļuvis par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu un arī statusa apliecinājumu, piemēram, nesen iPhone 5 ienākšana Latvijā izvērtās par ažiotāžu. Citu jomu uzņēmēji sūdzas, ka, pērkot viņu ražoto produkciju, cilvēki ekonomē santīmus, bet viedtālrunim gatavi tērēt 300, 400, 500 latu. Vai tas ir paliekoši?

Patērētāju gaume noteikti ir mainījusies tajā virzienā, ka cilvēki izvēlas iegādāties aizvien gudrākus un vizuāli glītākus telefonus. Aizvien populārāki kļūst skārienjūtīgie telefoni ar lieliem, labi pārskatāmiem ekrāniem. Cilvēkiem iepatīkas viedtālruņi arī pragmatisku iemeslu dēļ, jo tie daudz labāk atbalsta mobilā interneta lietošanu telefonā. Lasīt tekstu viedtālrunī ir daudz ērtāk, nekā parastajā tālrunī.

Tomēr, jāsaka, Latvijas iedzīvotāji ļoti rēķina izmaksas par mobilo sakaru pakalpojumu lietošanu. Piemēram, cilvēki cenšas zvanīt viena mobilo sakaru operatora tīklā. Šī tendence patērētāju vidū kļūst aizvien izplatītāka.

Cilvēki, kuri lieto mobilo tālruni lietišķām sarunām, zvana tiem, kam jāzvana, risinot darba vai biznesa jautājumus, nedomājot, kāda operatora pieslēgums ir sarunas biedram.

Jā, protams, bet iedzīvotāji, kuri lieto mobilo tālruni privātām sarunām, cenšas, lai viņu ģimenes locekļiem būtu viens un tas pats operators. Ir arī klienti, kuri nopērk viedtālruni, bet nelieto internetu, jo viņiem bail, ka tas būs ļoti dārgi.

Šobrīd, vērojot mobilo sakaru operatoru tarifu plānus, rodas iespaids, ka mobilo sakaru kompānijas pelna no interneta pakalpojumiem, jo sarunas kļūst aizvien lētākas, bet interneta pakalpojumi – nē. Vai tā ir?

Šādu tendenci nevar noliegt, bet viss atkarīgs no tarifu plāna un tajā paredzēto interneta lietošanas apjoma. Klienti veic samaksu par telefonsarunām, par īsziņām, par internetu kopumā. Samaksa atbilstoši tarifu plāniem arī nodrošina mums ienākumus.

Latvijā vispār ļoti daudzi mobilo sakaru lietotāji pārmaksā par internetu un sarunām. To parādīja arī nesen veiktais www.gudriem.lv pētījums, atklājot, ka cilvēki par mobilajiem sakariem gadā pārmaksā vidēji 25 latus. Tā notiek tāpēc, ka daudzi cilvēki joprojām turas pie vecajiem tarifu plāniem.

Patērētāju vidū valda tendence, ka cilvēki arvien vairāk rēķina, cik un par ko maksā, salīdzina dažādu operatoru piedāvājumus, izmanto internetā pieejamās iespējas ievadīt informāciju par sarunas minūtēm, nosūtītajām īsziņām un saprast, cik reāli viņiem būtu jāmaksā. Pētījumi liecina, vidēji cilvēki runā pa mobilo tālruni 200 minūtes mēnesī, izdalot samaksāto summu ar minūšu skaitu, var saprast, cik viņam viena sarunas minūte izmaksā.

Visu interviju lasiet rīt, 15. novembrī, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē