Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Neprašu solījumi...

Vairāk nekā pusotru mēnesi vēlēšanu barjeru pārvarējušie politiķi mūs baro ar... neko. Vai vismaz ne ar ko vēlētāju prātiem veselīgu. Vien apliecinājumiem, ka gatavi veidot valdību, ka sarunas notiekot un tās esot konstruktīvas, paziņojumiem par sarkano līniju novilkšanu un pēc tam ar tādu pašu pārliecību – par šo līniju kaitīgumu, konkurentu vainošanu teju vai visos nāves grēkos, sevi nemitīgi izceļot kā vienīgos pareizos, godīgos, teju vai svētos utt. Paši tā uzmanības centrā noturas visu laiku, lai arī reālā darbībā nav pagājuši ne soli uz priekšu. Nu labi, varbūt pussoli ir – Saeimas komisijas ir savēlētas, vismaz deputāti var ķerties pie priekšgājēju mantojuma vētīšanas. Bet skaidrības par nākamo valdību kā nav, tā nav.

Nu visu skati vērsti uz Valsts prezidentu. Pat visdemokrātiskāk noskaņotie no ievēlētajiem kā mantru skandē Satversmes 56. pantu, kas nosaka, ka Ministru kabinetu sastāda persona, kuru uz to aicina Valsts prezidents. Bez "cara tētiņa", kas visu izdara visu vietā, tiešām vairs nekā? Ko rāvās būt tautas priekšstāvjos, ja tik ātri jāatzīst sava nespēja? Un ko līdz, ja Valsts prezidents kādu nosauktu, ja tā veidotajam Ministru kabinetam tāpat nepieciešams Saeimas atbalsts un tātad deputāti var izbalsot pat vislabāko no vislabākajām valdības komandām?

Jā, dzird sakām, ka vairākums deputātu ir, kā saka, pirmo reizi ar pīpi uz jumta, vajagot vairāk laika, lai viņi apgūtu gan sarunu vešanas prasmes, gan apzinātos, ko var, ko nevar panākt šajā nebūt ne vienkāršajā situācijā. Bet, piedodiet, vai Saeima ir kāda mācību iestāde? Tiem, kas sevi mums pirms vēlēšanām prezentēja kā visu zinoši, visu protoši, vēl pašiem jāmācās būt par politiķiem? Tad nu gan mums gadījušies dārgi tie skolēni. Pierakstiet izdevumus par šo demokrātijas skolu izglītības budžetam – ja ne citādi, tad vismaz nozares finansējuma skaitļi izskatīsies labāk...

Vai varbūt mēs paši – vēlētāji – šajā gadījumā esam skolēnu lomā un nu ilgā valdības tapšana un politiķu nespēja sākt pildīt mums dotos solījumus nav nekas cits kā mūsu pašu kļūdaini, pavirši veikta mājasdarba sekas? Nepratām atšķirt politikas amata meistarus (labā nozīmē) no tukšu solījumu bārstītājiem? Nebijām ņēmuši vērā kaut vai nu jau vairāk kā simt gadu seno boļševiku pieredzi, ka no matrožiem nekādi dižie ministri nevar sanākt, pat ja apsēsti ar revolucionāru pārliecību? Ja tā, tad tiešām nekas cits neatliek kā nogaidīt, līdz savēlētie praksē iziet augsto politikas skolu, lai arī cik dārgi mums, nodokļu maksātājiem, tas nāktos.

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
Boļševiski vai komuniskti , bet šis mēris turpinās de facto
TrollisJT > Grāmatvedis
T
Ne jau aiz labas dzīves boļševiki atzina Baltijas neatkarību. Viņi jau bija paspējuši izrēķināt, ka ar vienu roku neatkarību iedos, bet ar otru roku - paņems . Varbūt atkal gribētu šo atkārtot, bet ... jeņķu atombumbas "traucē mazu liet"... . PS. Un Rietumu valstīm nebūt nav "vienalga" jau ļoti sen... pirms vēl parādījās boļševiki. Ielūkojies pirms WW1 Eiropas kartē, tur labi redzams.
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Viss kārtībā, tikai jaunievēlētie atšķiras no tiem pie kuriem Meļņiks (un ne tikai viņš) pieradis. Bez tam neaizmirstiet, ka tā matrožu valdība bija vienīgā, kura spēja atzīt Latvijas neatkarību, no baltajiem ģenerāļiem to nesagaidītu un, ja nebūtu boļševiku, tad rietumu lielvarām būtu vienalga kas šajā nomalē notiek.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Tuvo Austrumu šahs

Iepriekšējās nedēļas beigās pasaules uzmanība bija piesaistīta Irānas "atriebes akcijai" – triecienam pa Izraēlu –, atbildot uz pēdējās iepriekš veikto uzlidojumu Irānas konsulātam ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē