Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sietiņsone-Zatlere: Galvenais ir garša, mārketinga instrumenti to mainīt nevar

«Līdzīgi kā Stīvs Džobss, mēs paļaujamies uz savu izpratni par pircēju vēlmēm un tirgu, bet pētījumus veicam minimāli,» intervijā Dienai atzīst uzņēmuma Cēsu Alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere.

Kā veicat jaunu produktu izstrādi – pamatojoties uz tirgus un patērētāju gaumes pētījumiem, vai arī uz intuīciju?

Patērētāju viedokļos ieklausāmies, piemēram, esam organizējuši sadarbību ar blogeriem, kuri raksta par alu. Pēc apspriešanās ar patērētājiem izlēmām par jauna produkta Cēsu nefiltrētais alus ražošanu. Tas izrādījās ļoti veiksmīgs produkts un aizsāka nefiltrētā alus popularitāti Latvijas tirgū. Uzklausām arī mūsu darbinieku idejas, rīkojām īpašu inovāciju dienu, kurā darbinieki piedāvāja idejas par to, kādi jauni produkti varētu tikt ražoti.

Kā vērtējat mārketinga un reklāma nozīmi jauno produktu popularizēšanā?

Pārtikas produktu ražošanā mārketingam un reklāmai ir nozīme, bet tomēr ne dominējošā. Galvenais faktors, kas nosaka to, lai produkts būtu veiksmīgs, ir garša. Mēs sistemātiski veicam jauno dzērienu degustāciju. Jaunu garšu atrašana pārtikas ražotājam ir stratēģiski ļoti svarīgs jautājums. Var teikt, tas ir vissvarīgākais. Jo mēs pārdodam garšu! Mūsu secinājumi liecina, ka 95% alus baudītāju nogaršo jaunus produktus, bet par regulāriem produktu lietotājiem kļūst tikai tad, ja viņiem šis dzēriens iegaršojas. Garša ir tāda, kāda ir, mārketinga instrumenti un reklāmas pasākumi to mainīt nevar. Protams, reklāmas pasākumu nozīmi noliegt nedrīkst.

Pārstāvot uzņēmumu Cēsu Alus, esiet iesaistījusies projektos, kas vērsti pret atkarībām, kopā ar biedrību «Esi brīvs» veicat jauniešu izglītošanu par alkohola ietekmi. Kā vērtējat alkohola lietošanas kultūru Latvijā?

Mana pārliecība ir, ka ar dažādām izglītojošām programmām atkarību risku var samazināt daudz veiksmīgāk, nekā ar mākslīgiem aizliegumiem. Sadarbojamies ar organizāciju «Esi brīvs», jo mūsu mērķis ir izglītot jauniešus par alkohola ietekmi uz pašsajūtu, domāšanu, veselību. Esmu secinājusi, ka jauniešiem ir plašas zināšanas, bet, nenoliedzami, viņu rīcību bieži diktē vecumposmam atbilstošā zinātkāre nogaršot, pamēģināt, eksperimentēt. Latvijas iedzīvotāju alkohola lietošanas kultūra un izpratne par alkohola ietekmi uz organismu noteikti jāpaaugstina.

Kā izglītošanu par alkohola ietekmi savienojat ar nepieciešamību veicināt alus un citu jūsu uzņēmuma ražoto alkoholisko dzērienu apgrozījumu?

Cēsu Alus kā liels, nozīmīgs alus un citu alkoholisko dzērienu ražotājs apzinās atbildību veicināt augsta līmeņa dzērienu lietošanas kultūru un to, lai cilvēki tiešām pazītu produktus, ko lieto. Nekādas pretrunas starp sabiedrības izglītošanu un komerciālu panākumu gūšanu noteikti nav.

Visu interviju E. Sietiņsoni-Zatleri lasiet rīt laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē