Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ĀM parlamentārā sekretāre: Latvijas ieguldījums attīstības sadarbībā saņēmis pozitīvu partnervalstu novērtējumu

Pērn Latvijas ieguldījums attīstības sadarbībā saņēmis pozitīvu partnervalstu novērtējumu, norāda ĀM parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), piektdien ministrijā notika attīstības sadarbības projektu īstenotāju seminārs, kas organizēts, lai atskatītos uz paveikto, veicinātu labās prakses apmaiņu un identificētu iespējas pilnveidot darbu ar projektiem.

2017.gadā tika īstenoti 17 divpusējās attīstības sadarbības projekti ar kopējo ĀM piešķirto finansējumu 441 250 eiro apmērā. 62% no Latvijas atbalsta ir bijuši Austrumu partnerības valstīm un 29% Centrālāzijas valstīm.

Zanda Kalniņa-Lukaševica seminārā sacīja, ka Latvijas ieguldītais finansējums ir piesaistījis gandrīz tādu pašu apjomu citu donoru finansējuma, tādējādi ir ievērots princips strādāt stratēģiski. No projektu kopējā finansējuma 53% ir Latvijas finansējums, bet 47% piesaistīts no citiem pārstāvjiem.

No ĀM budžeta finansētajām aktivitātēm 86% ir bijušas par pārvaldes attīstību un spēju stiprināšanu, kas ietver gan tieslietu un iekšlietu sistēmu, gan demokrātiskās līdzdalības veicināšanu un cīņu ar korupciju. Savukārt 19% aktivitāšu saistītas ar uzņēmējdarbības attīstību un eksportspējas stiprināšanu, 10% - atbalstu decentralizācijas procesiem un vietējās vai reģionālās pārvaldes stiprināšanai, informēja parlamentārā sekretāre.

Tāpat pagājušogad Latvijas valsts pārvaldes iestādes īstenoja 13 Eiropas Savienības finansētus projektus ES kaimiņvalstu valsts pārvaldes spēju stiprināšanai jeb tā dēvētos Twinning projektus, kurus koordinē Finanšu ministrija.

Parlamentārā sekretāre atzīmēja, ka Ārlietu ministrija ir saņēmusi pozitīvas partnervalstu atsauksmes par sadarbības kvalitāti un nozīmību ilgtermiņā.

Seminārā piedalījās divpusējās attīstības sadarbības projektu īstenotāji, kas pārstāvēja pilsoniskās sabiedrības organizācijas, publiskās pārvaldes iestādes un privāto sektoru, kā arī tie Latvijas valsts pārvaldes eksperti, kas ES finansēto projektu ietvaros palīdz stiprināt ES kaimiņvalstu valsts pārvaldes spējas - kopā vairāk nekā 30 dalībnieki.

Top komentāri

Zobs Kaulā
Z
Bet pozitīvu atzinumu no savējiem tomēr nesaņem. Kā pateicīgs suns ĀM kalpo Briselim, savam muižniekam un laiku pa laikam saņem kādu kaulu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē