Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bordāns: FKTK vadībā jāstrādā no "ārējām ietekmēm" neatkarīgiem kadriem

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadībā jāstrādā no "ārējām ietekmēm" neatkarīgiem kadriem, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) izstrādātos likumprojektus izmaiņām finanšu sektoru uzraugošajās iestādēs. Tostarp ar grozījumiem FKTK likumā iecerēts pirms termiņa rīkot banku uzrauga padomes amata konkursu.

Vaicāts, vai tādējādi plānots nomainīt līdzšinējo FKTK vadītāju Pēteru Putniņu, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) atzina, ka, ieviešot kardinālas izmaiņas FKTK funkcijās, nepieciešamas arī kardinālas izmaiņas FKTK vadības iecelšanā, lai iestādes vadībai dotu papildus mandātu.

Vienlaikus Reirs piebilda, ka FKTK padomes amata konkursā varēs startēt arī esošie iestādes padomes locekļi.

Savukārt Bordāns atzina, ka viņš atbalsta FM piedāvātās izmaiņas finanšu sektoru uzraugošajās iestādēs, sevišķi FKTK likumā. "FKTK jāstrādā visprofesionālākajiem kadriem, kas ir neatkarīgi no ārējām ietekmēm," uzsvēra Bordāns.

Tāpat tieslietu ministra ieskatā FKTK padomes amata konkursa izsludināšana pirms beidzas līdzšinējās FKTK padomes pilnvaras nav iestādes esošās padomes tiesiskuma ierobežojums.

"Noteiktos gadījumos likumdevējam ir tiesības pieņemt jaunus likumus, pamatojoties uz sabiedrības interesēm," piebilda Bordāns.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja grozījumus Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) likumā, kas paredz šā gada 1.oktobrī virzīt Saeimā apstiprināšanai jaunu FKTK padomi.

Jaunas FKTK padomes pirmstermiņa izraudzīšanās tiek skaidrota ar faktu, ka FKTK likuma grozījumos tiek paplašināts iestādes darbības mērķis un funkcijas, kā arī likums tiek papildināts ar padomes loceklim izvirzāmām jaunām prasībām.

Līdzšinējā FKTK vadītāja Pētera Putniņa pilnvaras beigtos 2022.gadā, bet likuma grozījumi paredz, ka viņš varēs atkārtoti kandidēt uz šo amatu.

Top komentāri

Taisnība
T
Pietiek jau ar iekšējām ietekmēm!
Irlielāmērāticams
I
ka fuktuka kadri ir jākomplektē no iekšējiem orgāniem.
jānis bērziņš
j
Bordāns grib pat šajā amatā sev paklausigu marioneti. pārejais jau ir bla bla bla lai pamatotu sava ielikteņa virzišanu. jautajums tikai vai tās ir paša intreses, vai pilda pasutijumu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē