Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Broka apgalvo, ka korupcijai nav vietas viņas dzīvē

Krimināllietā par 20 000 eiro kukuli pirmdien aizturētā un trešdien atbrīvotā Rīgas domes deputāte, no amata atstādinātā Latvijas Universitātes (LU) rektora vietniece Baiba Broka (NA) ir gatava pilnībā sadarboties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājiem, kā arī sniegt atbildes uz žurnālistu jautājumiem, jo uzskata, ka korupcijai nav vietas ne Latvijā, ne Rīgā, ne viņas darbā un dzīvē.

Sociālajā tīklā Facebook Broka informē, ka saistībā ar notikušo viņa piektdien, 12.jūlijā, rīkos preses konferenci, kurā iespējami plaši skaidros sabiedrībai izveidojušos situāciju, vienlaikus ievērojot informācijas neizpaušanas ierobežojumus izmeklēšanas interesēs. Preses konferences laiks un vieta vēl tikšot precizēti.

Pagaidām Broka uz laiku atteikusies ieņemt Rīgas domes Nacionālās apvienības Visu Latvijai -Tēvzemei un brīvībai/LNNK frakcijas priekšsēdētāja vietnieces amatu.

Facebook publicētajā paziņojumā apgalvo politiķe, aizvadītās diennaktis viņai bijušas satraukumiem pilnas. "Arī plašsaziņas līdzekļos parādījusies informācija - jāsaka, ka diezgan nepilnīga un dažādi interpretēta, iespējams, informācijas trūkuma dēļ. Tādēļ vēlos uzrunāt Latvijas sabiedrību, lai kliedētu neskaidrības un sniegtu informāciju par notiekošo. Informācija par to, ka esmu bijusi aizturēta, ir patiesa, taču jāuzsver, ka tomēr ne gluži tādā interpretācijā kā tas tika un vēl joprojām tiek pasniegts," skaidro Broka.

Nu jau no amata atstādinātā LU rektora vietniece informē, ka pirmdien viņas darbavietā augstskolā ieradies KNAB darbinieks un veicis ar viņu pārrunas "saistībā ar kādas personas iesniegumu". Atbildot uz jautājumiem, Broka esot sniegusi visu viņas rīcībā esošo informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklēšanas procesā.

"Es pilnībā uzticos Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm, tostarp KNAB. KNAB darbinieki bija ļoti profesionāli un cilvēcīgi, bez bravūras un varas apliecināšanas kāres. Savukārt tas, ko es šobrīd lietas labā varu darīt, ir sniegt atbildes uz visiem tiesībsargājošo institūciju jautājumiem. Esmu ieinteresēta atrisināt šo absurdo situāciju. Esmu par tīru politiku, tīru sportu, valsts pārvaldi un jebkuru valsts vai pašvaldības iestādi, kā arī godprātīgu darbu sabiedrības interesēs. Korupcijai nav vietas ne Latvijā, ne Rīgā, ne manā darbā un dzīvē," pauž Broka.

Kā ziņots, KNAB pirmdien Broku, kā arī ar būvfirmu Skonto būve saistītos uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru aizturēja kriminālprocesā par 20 000 eiro kukuli. Trešdien visi trīs tika atbrīvoti, nosakot viņiem ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

KNAB iepriekš paziņoja, ka birojs ir ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro. Aģentūrai LETA zināms, ka KNAB redzeslokā nonācis ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai.

Pēdējos trīs gados Latvijas Biatlona federācija saņēmusi trīs ziedojumus, kuri bijuši 20 000 eiro apmērā, tostarp vienu no uzņēmuma SIA Roadeks, kurš pastarpināti pieder arī Rāvim, liecina Firmas.lv pieejamā informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā kriminālprocesā iespējamā kukuļošana saistīta ar LU Akadēmiskā centra topošās Rakstu mājas būvniecību. Rakstu mājas būvniecības iepirkums izsludināts pagājušā gada pavasarī, uzvarētāju mēģinot noskaidrot konkursa procedūrā ar sarunām. Iepirkuma prognozētā līgumcena sākotnēji bija 33 miljoni eiro.

Rāvim pastarpināti pieder 95% būvfirmas Skonto būve daļu, bet Milleram - 5%, liecina Firmas.lv informācija.

Top komentāri

Jautri palika
J
Ar tādām parādsaistībām un nav korumpēta? Arī naudu viņa neieredz ne acu galā?! Kāpēc visi apkārtējie jāuzskata par tādiem idiotiem, kas to neredz? Nezinu, ko tas KNAB tur vēl meklē, bet sabiedrībai sen viss ir skaidrs gan par Broku, gan viņas partiju.
interesants notikums
i
LU amatpersona, kuru aizturēja kopā ar polituzņēmējiem no būvkompānijas, kas tiesājas ar LU, par mistisku kukuļdošanu.
Korupcijai
K
nav vietas Brokas dzīvē, jo korupcijai ir būtiska vieta viņas dzīvē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē