Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bunkus kolēģi atklātā vēstulē kritizē "staigāšanu pa līķi"

Maija beigās Rīgā nošautā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus kolēģi atklātā vēstulē nosodījuši Bunkum pēc nāves veltītos pārmetumus, nodēvējot to par cinisku rīcību un "staigāšanu pa līķi".

"Neskatoties uz mums traģisko dzīves periodu, atradās zemiski politiķi, kas jau nekavējoties pēc nāves mēģināja traģēdiju kapitalizēt savās vai pasūtītāju interesēs, pakāpties un veidot savas karjeras uz cilvēka slepkavības rēķina. Mārtiņš sevi aizstāvēt vairs nevar. Tādēļ nožēlojami izskatās šie politiķi, kuri tik bravūrīgi un drosmīgi metās cīņā ar mirušu cilvēku," pausts Bunkus biroja izplatītajā vēstulē medijiem.

Bunkus kolēģi kritizē Saeimas deputāta Kārļa Seržanta (ZZS) paziņojumu drīz pēc slepkavības par to, ka Bunkus esot mēģinājis ietekmēt viņa balsojumu, jautājot, kāpēc tādā gadījumā deputāts jau uzreiz nevērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Jāatgādina, ka pats Seržants aģentūrai LETA uz šo jautājumu atbildēja, ka neesot to darījis, jo "Bunkus piedāvājums esot bijis pārāk aizplīvurots". 

Tāpat Bunkus birojs kritizējis partijas KPV LV kandidāta premjera amatam Alda Gobzema, kurš pats savulaik bijis maksātnespējas administrators, izteikumus. 

"Satriecošu atklājumu izdarīja arī izbijušais maksātnespējas administrators Aldis Gobzems - maksātnespējas administratoru rindas pēdējās vietās viens pēc otra atradušies Bunkus advokātu biroja pārstāvji. Lai mums paskaidro, kā tieši kāds šo secību var ietekmēt un ko tieši tas dod, ja reizi ceturksnī rinda tiek sajaukta? Kādas tieši ir administratoru iespējas ietekmēt rindu?" 

Bunkus birojs apstiprināja, ka turpinās darbību, bet vēstules beigās norādīja, ka uzticas tiesībsargājošo institūciju darbam un tic, ka slepkavībā vainīgie tiks saukti pie atbildības.

Jāatgādina, ka Mārtiņš Bunkus tika noslepkavots 30. maija rītā Aizsaules ielā.

Trešdien, 30. maijā, aptuveni piecas stundas pēc maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības neilgi pirms plkst. 14 Diena.lv fiksēja citu ietekmīgu maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu, kurš restorāna Uzbegim āra terasē apspriedās ar diviem vīriešiem.

Tobrīd fiksētā tikšanās nešķita nozīmīga un piesaistīja uzmanību tikai netiešā sakarā ar tās dienas rītā notikušo cita maksātnespējas administratora Bunkus slepkavību. Tomēr pēdējās divās dienās Diena.lv izdevies identificēt vienu no abiem Sprūda sarunu biedriem un tas fiksētajai sarunai piešķir citu nozīmīgumu.

Vairāki avoti dzeltenajā kreklā tērptajā Sprūda sarunbiedrā atpazina skandalozu slavu ieguvušo uzņēmēju Gintu Lazdiņu, kurš savu kapitālu ieguva strīdīgos darījumos ar nekustamajiem īpašumiem.

Turklāt Lazdiņš centies likt juridiskus šķēršļus ABLV bankas pašlikvidācijai, kas nozīmētu, ka bankas maksātnespējas administrēšana ietu gar degunu maksātnespējas administratoriem.

Top komentāri

melnais humors
m
Manuprāt, Bunkus kolēģi ir noziedznieki un ir pelnījuši tādu pašu galu kā Bunkus.
Jābūts Stulbiņš
J
Parādu piedzinēji bieži vien noved parādnieku pie izmisuma jo kļust parādam par vergu. Ne reti, parādu piedzinēji kļūst bagāti. Ne reti parādu piedzinēji sastopas ar karu un negaidītu nāvi. Labs piemērs ir tā sauktais Versaļas miera līgums pēc Pirmā pasaules kara. Miera līgums iedzina Vāciju lielā nabadzībā un radija apstākļus nacistu nākšanai pie varas. Sekojošais karš nogalināja miljonus.
noriebies
n
Es kritizēju bukus bandīta bandu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē