Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Burovs: Valdībai jāpiešķir finansējums Rīgas satiksmes atbalstam

Valdībai ir jāpiešķir finansējums pašvaldības SIA Rīgas satiksme atbalstam, uzskata Rīgas domes opozīcijas deputāts Oļegs Burovs (GKR).

Politiķis norāda, ka ceturtdien valdība plāno lemt par jaunām prasībām pasažieru pārvadātājiem, ierobežojot piepildījumu sabiedriskajā transportā līdz 30%. Līdz ar šādu lēmumu Ministru kabinetam būtu arī jāpiešķir dotācija Rīgas satiksmei, uzskata domnieks.

Jau tagad uzņēmums nodrošina pārvadājumus apstākļos, kad sabiedriskais transports ir pustukšs. Tas ekonomiski esot ļoti sarežģīti. Arī cilvēkresursi un autoparks uzņēmumam neesot bezgalīgs. Valdībai būtu jāsaprot, ka, kaut ko aizliedzot, ir jāsniedz finansiāls atbalsts tiem, uz ko šis aizliegums attiecas. Tāpat kā tiek maksāti pabalsti tiem, kam ir liegts strādāt, ir jāpiešķir dotācijas tiem, kam liedz strādāt, norāda Burovs.

"Mani patiesi izbrīna, ka neviens no valdības ministriem nav aizdomājies līdz šai visai elementārai atziņai, ka aizliegumi vai prasības, kuras ierobežo darbību ir jākompensē," teicis Burovs, piebilstot, ka vēl vairāk viņu pārsteidz tas, ka šo nepieciešamību sniegt atbalstu pārvadātājam saviem partijas biedriem neesot izskaidrojis Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

"Pirms vēlēšanām Ķirša kungam it kā bija plāns, taču tagad, šķiet, plāna vairs nav nekāda. Nerunājot jau par pilsētas mēru (Mārtiņu) Staķa (PP) kungu, kurš izskatās joprojām nav sapratis, ka Rīga ir Covid-19 krīzes epicentrs un būtu nepieciešams regulārs dialogs ar valdību un proaktīva darbība no pilsētas vadības puses," izteicies Burovs.

Viņaprāt, tā vietā, lai sniegtu reālu atbalstu tur, kur tas akūti nepieciešams, tai skaitā pasažieru pārvadātājiem, valdība tikai plānojot reklāmas kampaņas, "ar dāsnu roku ir piešķirot gandrīz pusmiljonu dažādām PR aģentūrām".

LETA jau ziņoja, ka valdība vakar konceptuāli vienojās no diviem piedāvātajiem epidemioloģiskās situācijas stabilizēšanas scenārijiem atbalstīt mērenāko, ar kuru valsts pārvaldē un privātajā sektorā strādājošajiem nāksies strādāt attālināti, bet klātienē atļaujot strādāt ražojošajiem uzņēmumiem.

Scenārijs paredz mazināt maksimāli pieļaujamo pasažieru skaitu līdz 30% no transporta ietilpības, kā arī rosināts atteikties no pašvaldību stāvvietu maksas privātam transportam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē