Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Eksperts: IT un telekomunikāciju nozare šogad attīstīsies pērn notikušo darījumu iespaidā

Informācijas tehnoloģiju (IT) un telekomunikāciju nozarē pērn notika vairāki nozīmīgi darījumi, kas ietekmēs nozares attīstību šogad, aģentūrai LETA sacīja IT uzņēmuma SIA Latnet Serviss valdes loceklis Vladislavs Gurmans.

"Nozarei aizvadītais gads viennozīmīgi bija interesants un pilns ar notikumiem - Bite Lietuva iegādājās mediju koncerna MTG biznesu Baltijā, kas tagad saucas All Media Baltics, tādējādi turpinot citās valstīs izplatīto telekomunikāciju un mediju uzņēmumu saplūšanas tendenci. Tam sekoja valdības lēmums neapvienot Lattelecom un Latvijas mobilo telefonu (LMT), kā arī Bite Latvija veiktais Stream Networks un Latnet Serviss iegādes darījums, kas gaida akceptu no Konkurences padomes puses," pērnā gada nozīmīgākos darījumus nozarē uzskaitīja Gurmans.

Viņš arī atzīmēja, ka šogad nozare attīstīsies uz iepriekšminēto darījumu fona.

Latnet Serviss un Stream Networks darbojas zem apvienotā zīmola OneIT, piedāvājot korporatīvajiem klientiem Latvijā un citās valstīs virkni pakalpojumu, tajā skaitā fiksēto datu un balss pārraides, interneta piekļuves, datu centru un citus IT pakalpojumus.

Stream Networks apgrozījums 2016.gadā bija 3,755 miljoni eiro, bet peļņa - 310 158 eiro, savukārt Latnet Serviss apgrozījums bija 2,069 miljoni eiro, bet peļņa - 253 907 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē