Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FKTK priekšsēdētājs: Nevar izslēgt, ka tiek mēģināts graut Latvijas finanšu sektoru

Taujāts, vai Latvijas banku skandāli nav mēģinājums graut valsts finanšu sektoru, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Pēters Putniņš otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma sacīja, ka "izslēgt mēs to nevaram, jo šeit ir ļoti daudzi notikumi sakrituši viens uz otra. Tiek skartas gan valsts politiskas intereses, gan finanšu sistēmas jautājumi".

"Viena no lielākajām bankām valstī ir nonākusi ļoti sarežģītā situācijā. Mēs nevaram izslēgt to, ka Latvijas nelabvēļi var šo situāciju izmantot savām interesēm," norādīja Putniņš.

Viņaprāt, visām Latvijas varas iestādēm šobrīd ir jāstrādā kopā. "Mums visiem jāsanāk kopā un jānoturas šajā periodā, jācenšas izdarīt to labāko, lai mēs vismaz varētu kā valsts parādīt, ka mums ir savs kodols," piebilda FKTK priekšsēdētājs. 

Komentējot ziņas par to, ka pēdējās dienās no ABLV Bank aizplūduši aptuveni 600 miljoni eiro, Putniņš uzsvēra, ka pie šādiem apstākļiem tas ir normāli. "Bankām, kuras strādā ar augsta riska klientiem, ir jāspēj izturēt šāda veida stresa situācijas. Ja vien nebūtu, iespējams, tik radikālas reakcijas no FinCEN dokumenta, tad ABLV Bank noteikti izturētu šāda veida šoka situāciju. Problēma ir saistīta nevis ar līdzekļu trūkumu bankā vai ar reālu likviditātes krīzi, bet to, ka banka ir nonākusi situācijā, kur reputācijas risks ir materializējies operacionālajā riskā un bankas nespējā veikt norēķinus, jo tās partneri atsakās sadarboties šādos apstākļos," skaidroja Putniņš.

FKTK vadītājs arī atklāja, ka lielākā daļa no ASV institūcijas pārskatā minētā FKTK jau ir zināms. "Tad, protams, ir neliela daļa, kur mums ir sākotnēja informācija, kuru mēs bijām iesākuši pētīt, tad ir daļa [informācijas], kas mums ir jauna. Vispirms ir jāsavāc pamata ziņas, lai mēs varētu izdarīt secinājumus" atklāja Putniņš. 

FKTK plāno, ka marta vidū varētu būt zināms, vai attiecībā uz ABLV Bank būs nepieciešama papildus rīcība.

Top komentāri

Juris
J
Valsts finnšu sektoru visvairāk grauj tajā kā siltumnīcā savairojušies noziedznieki, kuri jau saauguši ar augstāko valsts pārvaldi. Lavents, Raitis Gailis, Kargins, Krasovickis, Antonovs...Viens otrs no minētiem saņēma Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem, kas joprojām ir spēkā.
Aļļo!
A
Man radās jautājums, kur ir prezidents šajā Latvija smagajā krīzes situācijā? Joprojām otrā pasaules malā? Varbūt lūdzis patvērumu DKorejā?
FFF
F
Informācija par R. aizturēšanu FB bija lasāma jau pirms oficiālās informācijas publicēšanas. Ja negribēja skandālu, visu to aizturēšanu varēja veikt tik klusi un eleganti, ka visi joprojām domātu, ka R. sauļojas Spānijā. Tas vienīgi liecina, ka visās struktūrās ir caurumiņi, pa kuru noplūst informācija. Nebūtu info par R. aizturēšanu, tas Nordea čalis ar bērnišķīgo seju joprojām sēdētu un klusētu par daudzajiem izspiešanas gadiem. Kopumā viss izskatās pēc teātra. Bet cilvēki ir satraukti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē