Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Garisons: Krievija pirmo reizi tik tuvu Latvijai rīko raķešu šaušanas pārbaudes

Līdz šim Krievija raķešu šaušanas pārbaudes rīkoja savā ekonomiskajā zonā pie Kaļiņingradas, bet no trešdienas līdz piektdienai notiekošās mācības būs pirmā reize, kad tās notiek tik tuvu Latvijas teritorijai, trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio teica Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Ierasti, lai neradītu saspīlējumu, mācību rīkotājs informē kaimiņvalsts aizsardzības resoru, kuru tuvumā tās plānotas, taču šoreiz Krievija rīkojusies citādi un Aizsardzības ministrija informāciju par šo pasākumu saņēmusi informāciju pastarpināti no Civilās aviācijas aģentūras, kas saņēmusi pasību slēgt gaisa telpu. 

Kad Aizsardzības ministrija lūgusi Krieviju precizēt informāciju par plānotajām mācībām, saņemta vien formāla atbilde, kurā nekas nav izskaidrots, atzina Garisons. Turklāt trīs dienas mācību apgabalā nevarēs notikt arī civilā aviosatiksme.

"Kas mani parasti fascinē - pēc tam mēs dzirdēsim no Krievijas puses, cik izaicinoši uzvedas NATO, taču patiesībā šis ir labs pierādījums pašas Krievijas politikai," komentēja Garisons.

Šajās dienās Krievija rezervējusi gaisa telpu vienlaicīgi arī pie Polijas un Zviedrijas krastiem, uzsvēra ministrijas pārstāvis.

"Šāds gadījums ir pirmo reizi, kad Krievija tik tuvu mūsu teritoriālajiem ūdeņiem īsteno šādas mācības. Protams, ka mēs zināmā mērā to uztveram kā demonstratīvu spēka izrādīšanu," pauda Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs.

Jau vēstīts, ka Krievijas Jūras flote līdz piektdienai virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā rīko raķešu šaušanas pārbaudi.

Top komentāri

Ezis sabrauktais
E
Drošāk, ja raķetes Baltijas jūrā nešauj un vēl drošāk, ja tās tur nemaz neieved.
kretīniskās mācības
k
Sanāk, ka šīs mācībs arī traucē reālu satiksmi, jo lidmašīnām jāmet pamatīgs līkums lai nolaistos lidostās. Diez vai Krievija kompensēs radušos izdevumus šajā sakarā.
krievmūldings
k
Un pēc tam vēl Krievija visā apvainos Latviju, apgalvojot, ka šīs mācības patiesībā bija izdevīgas Latvijai :).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē