Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Vienošanos par Brexit vēl ir iespējams panākt

Vienošanos par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb Brexit vēl ir iespējams panākt, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka šādu viedokli Kariņš paudis intervijā britu telekanāla BBC raidījumam The Andrew Marr Show.

Pēc Kariņa domām, vienošanos par Brexit vēl ir iespējams panākt, ja Apvienotās Karalistes premjerministrs Boriss Džonsons būs gatavs diskusijai un kompromisiem par savu jauno piedāvājumu. 

"Mums, politiķiem, ir jāstrādā, lai panāktu vienošanos. No ES puses esam atvērti kompromisiem, kas derētu ne tikai Apvienotajai Karalistei, bet arī ES," sacīja Kariņš, uzsverot, ka Džonsona piedāvājums ir pamats sarunu turpināšanai, lai panāktu vienošanos par Brexit

“Mums Latvijā ir svarīgi, lai saglabājas un netiek skarts vienotais tirgus, tā integritāte. Līdz ar to ir svarīgi, ka Īrijas atrašanās vienotajā tirgū netiek apdraudēta, jo lielais jautājums ir - kā atrisināt Ziemeļīrijas jautājumu un tirdzniecību starp Ziemeļīriju un Īriju, Ziemeļīriju un pārējo Lielbritāniju. Ja es pareizi saprotu, Lielbritānijas valdība vienlaikus vēlas saglabāt atvērtas robežas, bet nebūt muitas savienībā. Tas var radīt problēmas vienotā tirgus integritātei," uzsvēra Ministru prezidents.

Viņš arī pauda uzskatu, ka, pastāvot kompromisa garam starp abām pusēm, vienošanos ir iespējams panākt.

Top komentāri

snm
s
Brexit vienošanās ir iespējama tikai divos gadījumos: vai nu Džonsons nodod savas tautas gribu, vai nu Eiropas Savienība atsakās no savām dogmām.
.
.
Eiropas savienība ne uz kādiem kompromisiem BREXIT lietā neiziet un faktiski cenšas BREXITu pārtraukt, jo izstāšanās gadījumā ES var sākt brukt. Ir tāds vecs ticējums- ja karavīru pāršķeļ no galvas līdz kājstarpei, tad tālāk viņš izjūk pats. Tas pats ir ar ES- ja sāksies sabrukums, tad Briseles birokrātiem būs jāsāk meklēt godīgs darbs. Tāpēc arī tik kategoriska pozīcija. Kariņa kungs diemžēl neizprot situāciju vai arī viņam nav nekādas informācijas. Vai gan viens, gan otrs.
Izrādās
I
ka britu politiskā sistēma ir sevi izsmēlusi. Nemodernizējot sistēmu, nebūs iespējams vienoties ne par ko, kur nu vēl par Eiropas Kopienas pamešanu, kuru, cit starpā, izveidoja tagadējo politiķu vectēvi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē