Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķirsis: Nākamo četru gadu būtiskākais uzdevums Rīgai būs uzturēt esošo satiksmes infrastruktūru

Nākamo četru gadu būtiskākais uzdevums Rīgai būs uzturēt esošo satiksmes infrastruktūru, šodien diskusijā Mobilitāte Rīgā: Ko varam labāk?, teica Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš uzsvēra, ka Rīgas domei jāizstrādā mehānisms, kā uzturēt esošo infrastruktūru un to savest kārtībā. Tas mantojums, kas saņemts no iepriekšējo sasaukumu domēm, neļauj uzturēt esošo satiksmes infrastruktūru pienācīgā kārtībā, piebilda politiķis.

Otra būtiskā lieta esot tiltu savešana kārtībā. Ir jāpabeidz iesāktie tiltu remonti un jāsāk remontēt nākamie. Viņš pauda cerību, ka drīzumā Rīga varēs sākt Vanšu tilta, Zemitānu tilta un Gustava Zemgala gatves tilta remontu.

Savukārt trešā būtiskā lieta, ar kuru būtu jātiek galā Rīgas domei, esot radīt iedzīvotājos sajūtu, ka Rīgas aglomerācijā sabiedriskais transports ir labs, ērts un pilnvērtīgs veids, kā pārvietoties.

Ķirsis atzina, ka šī gada budžetā un nākamā gada budžetā Rīgas pilsētas tēriņi dažādām vajadzībām ir jāmazina. Tas esot saistīts ar valdības lēmumiem. Pērn tika pieņemts lēmums pārdalīt Iedzīvotāju ienākumu nodokļa ieņēmumus par labu valstij, bet nākamgad plānots palielināt iztikas minimumu. Tas samazināšot pašvaldības budžetu un nākšoties attiekties no kādiem plānotajiem tēriņiem.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks piebilda, ka pašlaik notiekot darbs ar valdības pārstāvjiem, aicinot ieviest taisnīgāku nodokļu sadali. Pašlaik aptuveni 300 000 cilvēku no rīta ierodas Rīgā uz darbu, izmanto Rīgas infrastruktūru, bet vakarā sapelnīto naudu aizved uz mājām citā pašvaldībā, viņš sacīja.

Rīgas politiķi cerot, ka izdosies vienoties par iekasēto nodokļu pārdali, daļu nodokļu ļaujot iekasēt pašvaldībām, kurās cilvēki strādā.

Šodien notiekošajā ekspertu diskusijā Mobilitāte Rīgā: Ko varam labāk? var iepazīties ar pētījumu centra "SKDS" veiktās sabiedriskās domas aptaujas rezultātiem par Rīgas iedzīvotāju pārvietošanās paradumiem. Sarunas dalībnieki diskutē par aktuālajiem darbiem un plāniem satiksmes infrastruktūras jomā Rīgā, Covid-19 ietekmi uz pārvietošanos pilsētā un citiem mobilitātes jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē