Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķirsis pieļauj, ka Saskaņai Rīgas uzņēmumos ir ap 300 "savu cilvēku"

"Manas aplēses ir, ka plus mīnus kādi 300 Saskaņas cilvēki ir, tā teikt, izkaisīti pa visādiem Rīgas uzņēmumiem, ierēdņu amatiem," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma norādīja viens no redzamākajiem Rīgas domes opozīcijas deputātiem Vilnis Ķirsis (Vienotība).

Svētdien Latvijas Televīzijas raidījums de facto vēstīja par domes politiskajai vadībai pietuvinātiem konsultantiem Rīgas satiksmē - piecu gadu laikā konsultācijās, kuru lietderība nereti ir apšaubāma, kopā iztērēti aptuveni 600 tūkstoši eiro rīdzinieku naudas.

Taujāts, kas domes darbā mainījies pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces lēmuma par Nila Ušakova (Saskaņa) atstādināšanu no amata, Ķirsis norāda, ka būtībā izmaiņas ir tikai "kosmētiskas", bet pēc būtības izmaiņu nav. "Ušakovs pat nav pametis savu kabinetu. Ir nomainījies Ušakovs un Ameriks pret Burovu un Baraņņiku. Teiksim tā - vizuāli varbūt kaut šķietami tā kā ir (izmaiņas), bet pēc būtības Saskaņai ir tas pats vairākums, viņi turpina valdīt. Vai tur priekšā sēdēs viens vai otrs, tam lielas nozīmes nav," vērtēja deputāts.

Ķirsis arī uzskata, ka notikusi Rīgas nozagšana, velkot paralēles, ka "oligarhu sarunās varējām nedaudz ieskatīties, kā notiek valsts nozagšana". "Kā tas notiek - mēs redzam. Rīgas vēlēšanu komisijas vadītājs ir lojalizēts ar konsultanta līgumu. Dažādi mediji tiek pirkti. [..] Nerunājot nemaz par ekonomisko ietekmi. Domāju, tas, kas izrādīsies beigās, ka šis tvērums ir daudz plašāks, tajā pašā Rīgas namu pārvaldniekā jau ir bijis fiktīvās nodarbinātības skandāls, tur pat ir viens notiesātais, vēl deviņi vai astoņi atrodas procesā."

Mana aplēse ir, ka plus mīnus kādi 300 Saskaņas cilvēki ir, tā teikt, izkaisīti pa visādiem Rīgas uzņēmumiem, ierēdņu amatiem. Domāju, mēs vēl redzēsim ne to vien.

Uz jautājumu, vai dārgi izmaksājošo un apšaubāmas lietderības konsultāciju problēmu nevajadzētu risināt jau pašā saknē, proti, mainot pašvaldību saistošos noteikumus un normatīvos aktus, Ķirsis skaidroja, ka "jebkuru likumu, jebkuru lietu var izmantot gan nelietīgi, gan labi. Tas, kuram sākumā jau tāds mērķis ir, atradīs jebkuru spraugu, kā to izdarīt. Pieļauju, ka ir situācijas, kurās ir vajadzīgas konsultācijas, bet tajā brīdī, kad tas pārvēršas simtos un ir iztērēti 600 tūkstoši, tas ir novests līdz absurdam."

 

Top komentāri

Meseršmits
M
vai izdosies apturēt Rīgas okupāciju?
Neslāvs
N
saskaņas lopiem laiks uzlikt rokudzelžus!
Kolonistu politiskais uzdevums
K
Ir infiltrēt iestādēs savus cilvēkus un tās vampirazēt pie katras izdevības
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē