Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kučinskis: Katalonijas jautājums jāatrisina Spānijas Konstitūcijas un likumu ietvaros

Ļoti cerams, ka Katalonijas jautājums tiks atrisināts Spānijas Konstitūcijas un likumu ietvaros kā arī dialoga ceļā, aģentūrai LETA teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers sacīja, ka Latvija aicina ieturēt līdzsvarotu attieksmi, ievērojot samērīgumu un proporcionalitāti jebkurā rīcībā.

"Spānija ir demokrātiska, likuma varu respektējoša valsts, tās ieguldījums Eiropas Savienības (ES) vērtību aizstāvēšanā pasaulē ir nenovērtējams, tāpēc situācija ir jārisina, ievērojot dalībvalsts un ES atbilstošo normatīvo regulējumu," uzsvēra Kučinskis.

Kā ziņots, Katalonijas reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu  Katalonijā. Spānijas premjers Marjano Rahojs atlaida Karlesa Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī.

Top komentāri

LPSR jautājums - PSRS Konstitūcijas
L
Varbūt LPSR jautājums arī bija jārisina PSRS Konstitūcijas un likumu ietvaros?
demo kr kr
d
Demokrātiskā zemē pirms referenduma nenotiek varas testāžu masveida vardarbība pret mierīgajiem iedzīvotājiem. Ja ES rūpētu demokrātija un tautu pašnoteikšanās, manuprāt, tās noteiktu bargas sankcijas pret, manuprāt, nedemokratisko Spānijas valdību un policijas vadību. Bet visas runas par demokrātiju un brīvību vai nav tikai demagoģija?
Katrīte Izbrīna
K
Man gribas atbrīvoties no ES mērlāčiem valdībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē