Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kučinskis: Tikai ar pabalstiem demogrāfijas problēmas Latvijā atrisināt nevar

Valdība apzinās, ka tikai ar pabalstiem demogrāfijas problēmas Latvijā atrisināt nevar, un tas nav vienīgais pasākums, ar kuru var uzlabot Latvijas demogrāfisko situāciju, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš skaidroja, ka šobrīd pastāvošā neskaidrība ar pabalstu apmēru ir tīri matemātiska un nepieciešams modelēt, kā esošā sistēma var reaģēt uz koncepcijas maiņu, atbalstot ģimenes, kuras audzina nepilngadīgus bērnus, nevis pēc bērnu skaita. Premjers vēlreiz atgādināja, ka panākta vienošanās par to, ka zaudētāju nebūs un tiks maksāts arī par tiem bērniem, kas mācās profesionālās izglītības iestādēs.

"Ļoti labi saprotam, ka pirmais un galvenais nosacījums, lai ģimene domātu par bērniem, ir stabilitāte, ko var dot ekonomika un darba tirgus. Jābūt drošības sajūtai, tādēļ galvenais akcents tiek likts uz ekonomikas attīstību. Tuvākajā laikā organizēšu apaļā galda diskusiju ar Latvijas Banku un lielajiem uzņēmējiem, lai diskutētu gan par darba roku trūkumu, gan par darba vietām," teica Kučinskis.

Jau vēstīts, ka Labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība) trešdien pavēstījis, ka ministrija kā vienu no variantiem ģimeņu atbalstam rosinās nākamgad nepalielināt pabalstus, bet ģimenēm ar trīs un vairāk bērniem piemaksāt 100 eiro mēnesī.

Reirs norādīja, ka šis priekšlikums nodrošina, ka tiek ievēroti divi svarīgi principi, par ko panākta vienošanās, proti, netiek samazināts atbalsts jau esošajām ģimenēm, kā arī tiek atbalstītas ģimenes ar trīs un vairāk bērniem.

Šis ir tikai viens no variantiem, taču vienošanos par pabalstu apmēriem jāpanāk divu mēnešu laikā, iespējams, vienošanos izdosies panākt pat ātrāk, piebilda ministrs.

Top komentāri

dzīves līmeņa atšķirība būs jāmazin
d
Cerēt, ka arī stabilitātes un ekonomiskās aktivitātes periodā personām ar bērniem konkurētspēja darba tirgū būs augstāka, nekā personām bez bērniem, ir vismaz naivi. Tādēļ patīk, vai nē - valstij, ja tā grib, lai bērni dzimtu sociāli atbildīgās ģimenēs, vienmēr kaut kādā veidā būs jāmazina dzīves līmeņa atšķirību plaisa starp ģimenēm ar un bez bērniem.
Igaunijā par 3. bērnu ir 400 euro
I
Latvijā par pirmo bērnu ir 11 euro, par otro - 22, bet par trešo - 34 euro. Igaunijā par pirmo bērnu ir 50 euro, par otro - 50, bet par trešo bērnu ir 400 euro. Jauki dzīvojam.
reptilis
r
....ta,ievedīsim āfrikāņus..arābus...vjetnamiešus....priekš kam domāt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē