Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvija aicina Krieviju nekavējoties atbrīvot protestu laikā aizturētos un izbeigt pret tiem vērstās represijas

Latvija aicina Krieviju nekavējoties atbrīvot 23.janvāra protestu laikā aizturētos un izbeigt pret tiem vērstās represijas, akcentējusi Ārlietu ministrija (ĀM).

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, Latvija stingri nosoda Krievijas tiesībsargājošo iestāžu rīcību pret notikušo protesta akciju dalībniekiem, kuri demokrātiskā ceļā īstenoja savas tiesības uz pulcēšanās un izteiksmes brīvību. Pārmērīga spēka lietošana pret miermīlīgiem demonstrantiem un to nepamatota masveida aizturēšana nav attaisnojama, uzsvēra ĀM.

Ministrijas ieskatā, īpaši satraucoša ir Krievijas varasiestāžu īstenotā kampaņa vārda brīvības ierobežošanai, izdarot spiedienu un traucējot sociālo tīklu platformu darbību, vajājot protestu organizētājus, kā arī protestu laikā aizturot žurnālistus un ierobežojot mobilos un interneta sakarus. ĀM norādīja, ka varasiestāžu rīcība liecina par turpmāku regresu pilsonisko tiesību un brīvību jomā Krievijā. Turklāt Latvija atkārtoti pieprasa atbrīvot opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un izbeigt pret viņu vērsto politisko vajāšanu.

Tāpat Latvija aicina Krieviju ievērot demokrātijas pamatvērtības un starptautiskās saistības, ko Krievija ir uzņēmusies EDSO un Eiropas Padomē, jo īpaši apņemšanos ikvienam nodrošināt Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā garantētās tiesības uz izteiksmes brīvību un miermīlīgu pulcēšanās brīvību.

Plānots, ka šodienas Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Latvija aicinās uz atbilstoši stingru ES atbildes reakciju, ieskaitot turpmāku ierobežojošo pasākumu vēršanu pret Krieviju.

LETA jau rakstīja, ka Navaļnija atbalstītāju demonstrācijās sestdien Krievijā aizturēti vairāk nekā 3400 cilvēki, svētdien ziņoja nevalstiskā organizācija OVD-Info.

Vislielākās demonstrācijas notika Maskavā, kur tika aizturēti vismaz 1360 cilvēki. Vēl 423 cilvēki tika aizturēti Sanktpēterburgā, liecina OVD-Info apkopotā informācija.

Krievijas bērnu tiesību komisārs ziņoja, ka aizturēto vidū ir arī aptuveni 300 nepilngadīgas personas.

Krievijā sestdien demonstrācijas Navaļnija atbalstam notika aptuveni 100 pilsētās - no Habarovskas, tālajos austrumos, līdz Kaļiņingradai pie Baltijas jūras. Demonstrācijās piedalījās desmitiem tūkstoši cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē