Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Levits: Dīkstāves pabalstu sistēmai jākļūst iekļaujošai

Valsts prezidents Egils Levits trešdien sazinājās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), pārrunājot dīkstāves pabalstu sistēmu un problēmas, kas sabiedrībā radušās attiecībā uz tās īstenošanu dzīvē, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Kaut arī šim pabalstam ir atvēlēti lieli līdzekļi, tikai daļa no tiem ir izmaksāti, savukārt nozīmīga daļa cilvēku, kam atbalsts šajā krīzē ir nepieciešams, pabalstu nevar saņemt, uzsvērts Valsts prezidenta kancelejas izplatītajā paziņojumā medijiem.

Valsts prezidents uzskata: "Algoritms, uz kā pamata ir veidota dīkstāves pabalsta sistēma, ir jāgroza, paredzot iekļaujošu pieeju. Turklāt šī brīža situācija atklāj līdzšinējās nodokļu sistēmas trūkumus, kas pieļāva minimālu nodokļu maksāšanu, un tas tagad ir kļuvis par nastu pilna režīma nodokļu maksātājam." Pēc Levita ieskata, šī brīža situācija uzrāda problēmas, kas liek uzlabot nodokļu sistēmu ilgtermiņā.

Abas puses tāpat apspriedās par Valsts prezidenta izteikto priekšlikumu iekļaut Satversmē mūsdienīgu, demokrātiskai valstij atbilstošu, Satversmes 81. pantu. Levits informēja Kariņu, ka šī gada maija sākumā sazināsies ar Saeimas frakciju vadītājiem, lai pārrunātu šo jautājumu un izklāstītu savus argumentus.

Sarunā tika pārrunāts arī Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžets, pie kā strādā Eiropas Komisija, kas pēc nedēļas ES Padomē dalībvalstis iepazīstinās ar priekšlikumiem budžeta veidošanai. Levits un Kariņš runāja par iespējamo Latvijas pozīciju un tās koordinēšanu ar citām ES dalībvalstīm.

Top komentāri

Kas to naudu atdos?
K
Vai šobrīd amatos esošie politiķi?
700 euro vienam, 850 četriem
7
700 euro personai, kura uztur tikai sevi pašu un 850 euro personai, kuras apgādībā ir 3 bērni - nu ļoti, ļoti laba sistēma. Nu tik tiešām labi risina nevienlīdzības problēmu.
Kristīna.
K
Aškenazi melis,žestikulē ar mūsu tautas vadoņa Nameja gredzenu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē