Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Levits: Koalīcijā ir diezgan dziļas plaisas, taču tās iespējams aizķitēt

Valdošajā koalīcijā ir diezgan dziļas plaisas, taču tās nav tādas, ko nebūtu iespējams aizķitēt, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Atsaucoties uz kārtējo Saeimas lēmumu, kas ir pretrunā ar valdības pozīciju, uzdodot Ministru kabinetam izstrādāt kārtību iespējai klātienē vērot pasaules hokeja čempionāta spēles, Levits akcentēja, ka "parlamentāro negadījumu" nedrīkstētu būt daudz. Tie gan norāda uz plaisām koalīcijā, kur patlaban notiek sarunas par mēģinājumiem plaisas aizķitēt.

"To, kāds būs rezultāts, neviens nezina, tas ir tuvāko dienu sarunu rezultāts. Domāju, ka plaisas ir diezgan dziļas, bet nedomāju, ka tās ir tādas, ko nevar aizķitēt," uzskata Levits.

Valsts prezidents norādīja, ka valdībai būtu jāraugās uz priekšu, aptverot ļoti nelielu laika posmu - līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām. Viņaprāt, koalīcijas partneriem šajās dienās jāvienojas par jaunu valdības programmu šim vienam gadam, uzskaitot darbus, ko koalīcija var izdarīt.

"Visiem koalīcijas partneriem rīkojoties saprātīgi, tas nāktu par labu, ja mēs gadu nepazaudētu partiju ķīviņos. Ir iesākts daudz svarīgu darbu, kas arī būtu jāpabeidz," sacīja amatpersona.

Levits sacīja, ka pašreizējā koalīcija ir grūta un pat "neiespējama", taču citas esošajā situācijā nav iespējams izveidot. Valsts prezidents uzskata, ka, ņemot vērā kontekstu, premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) darbība ir pietiekami laba. "Domāju, ka cits jau sen būtu metis plinti krūmos. Patlaban izskatās, ka citas koalīcijas alternatīvas nav un premjers dara visu, lai tā strādātu," pauda Levits.

Valsts pirmā amatpersona atgādināja, ka lūdza koalīcijai vienoties par darāmajiem darbiem. "Manuprāt, ja saprātīgi skatāmies uz to, kas patiešām ir izdarāms, tad tur nebūtu pārāk grūti panākt vienošanos," sacīja Levits.

Valdības sastāvā gan būs nepieciešamas zināmas izmaiņas, tā kā viens koalīcijas partneris de facto ir skaitliski sarucis, turklāt tie, kas ir palikuši "KPV LV" frakcijā, ne vienmēr atbalsta valdību. "No tā izriet, ka, ja viens partneris ir ārpus ierindas, tad būs nepieciešams zināmu spēku samēru mainīt arī valdībā," atzina Levits, piebilstot, ka tuvākās dienas rādīs, vai koalīcijas pamatsastāvs spēs vienoties par programmu līdz nākamajām vēlēšanām un valdības sastāva šaurākām vai plašākām izmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē