Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levits: Latvijas ekonomikai un ārpolitikai jāturpinās arī Covid-19 izplatības apstākļos

Latvijas ekonomikai un ārpolitikai ir jāturpinās arī Covid-19 izplatības apstākļos, trešdien pēc sarunas ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Levits norādīja, ka vēlamies ierobežot Covid-19 izplatību, taču mums kādu laiku būs jāsadzīvo ar slimību un Latvijas ekonomikai un ārpolitikai ir jāturpinās arī šādos apstākļos. Tas nozīmē, ka arī Covid-19 apstākļos notiks svarīgas diplomātiskās vizītes, ārvalstu pārstāvjiem braucot uz Latviju un Latvijas amatpersonām dodoties vizītēs ārpus valsts, skaidroja Valsts prezidents.

Lai ekonomikas un ārpolitikas procesi atbilstoši turpinātos būs nepieciešamas labas prognozēšanas spējas, racionāli lēmumi no valdības puses un "disciplīna no visiem", norādīja Levits.

Atbildot uz jautājumu par nu jau atcelto vizīti uz Vāciju pēc tās iekļaušanas valstu sarakstā, pēc kuras apmeklēšanas divas nedēļas ir jāpavada pašizolācijā, Levits skaidroja, ka, lai būtu bijis iespējams atcelt sākotnēji paredzēto vizīti, par to bija jāvienojas abām valstīm kopā.

Kā ziņots, izvērtējot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publicētos datus par Covid-19 izplatību Eiropas valstīs, Latvijas prezidenta un Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera pārstāvji abpusēji vienojušies par iepriekš šonedēļ paredzētās vizītes pārcelšanu uz vēlāku laiku. Jauns vizītes datums vēl tiks saskaņots.

Saskaņā ar SPKC datiem, arī Vācija ir iekļauta to valstu sarakstā, no kuras, ierodoties Latvijā, ir jāievēro divu nedēļu pašizolācija.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā, veicot kopumā 2290 Covid-19 testus, konstatēti 18 jauni inficēšanās gadījumi, liecina SPKC apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē