Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Linkaits: Transporta nozare piedzīvo lielāko krīzi kopš Otrā Pasaules kara

Tādu krīzi kā pašreiz transporta nozare nav pieredzējusi kopš Otrā Pasaules kara, intervijā aģentūrai LETA teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). Viņš arī uzsvēra, ka situācijas ietekme būs jūtama arī tad, kad Covid-19 pandēmijas izplatība būs apturēta.

"Aviācijas eksperti atzīst, ka pat 11.septembra krīze nav bijusi tāda, kā šī. Mēs nevaram prognozēt, cik ilgi šī situācija turpināsies, nevaram prognozēt kā rīkosies pasažieri, kravu pārvadātāji, aviokompānijas, kad šī vīrusa izplatība tiks lokalizēta un atsāksies pārvadājumi," teica ministrs, uzsverot, ka paies vēl ilgs laiks, kamēr situācija atgriezīsies daudz maz normalizētā stāvoklī.

Savukārt, runājot par to, kuri transporta nozares sektori cietuši visvairāk, Linkaits norādīja, ka "tā, protams, ir aviācija, taču tie ir arī jebkuri pasažieru pārvadājumi pāri robežām - tas ir starptautiskais tūrisms, starptautiskie autobusu pārvadātāji, dzelzceļa pārvadājumi, arī pasta". 

Viņš skaidroja, ka ir arī atsevišķi segmenti, kuri šajā situācijā iegūst, piemēram, avio kravu pārvadājumi un prāmju kravu satiksme.

Jautāts, kādi ir iespējamie attīstības scenāriji aviācijas nozares uzņēmumiem krīzei noslēdzoties, Linkaits teica, ka pašreiz nav zināms, kad beigsies šī jaunā situācija, kā sabiedrība atkopsies un vai turpmāk izmantos aviācijas pakalpojumus. 

"To ir ļoti grūti pateikt. Tas, protams, ir arī atkarīgs, kāda būs situācija citās Eiropas un pasaules valstīs, vai varēsim brīvi lidot, vai būs ierobežojumi. Šobrīd ir ļoti daudz nezināmo," teica ministrs, piebilstot, ka tādēļ no nozares uzņēmumiem vēlas redzēt plānus, kā atsākt darbu pēc krīzes. 

"Šobrīd prognozēšana [par nozares attīstību] būtu kā zīlēšana kafijas biezumos," teica Linkaits. 

Jau vēstīts, ka Latvijā līdz 14.aprīlim ir izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības dēļ. Tostarp ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. 

 

Top komentāri

Ziggy
Z
Precīzāk - kopš privatizācijas. Ar karu te nav nekāda sakara. Ko tad vīruss tiltus uzspridzināja, lidlaukus iznīcināja?
Jānis
J
Šitas kadrs Linkaits visu nolaidīs uz grunti!
Ass
A
Sanāk ka tos 150 miljonus valdiba pati nezin kapec dos airBaltic ?Te jau pec nekaunības izskatās vai ņem kamēr vel var!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē