Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lukjanovs: Rudens rādīs, kas "līmēs Krievijas un Latvijas sasistos attiecību podus"

Rudens rādīs, kas "līmēs Krievijas un Latvijas sasistos attiecību podus", pirmdien preses konferencē izteicās Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs. Komentējot Solsberi notikušo ķīmisko ieroču lietošanas gadījumu, Lukjanovs žurnālistiem teica, ka pēc šī konkrētā gadījuma veikt prognozes par starpvalstu attiecībām ir diezgan sarežģīti.

Viņaprāt, šī gada norises kopumā ļaujot secināt, ka "Latvijā valdošajiem kā politiskajā dzīvē, tā arī politiskajā virtuvē šis gads ir ļoti svarīgs", savukārt atsevišķas varas rīcības "nevar neietekmēt arī attiecīgus notikumu apstākļus".

"Kas būs tālāk? Esmu pārliecināts, ka viss būs labi. Taču ir labs latviešu sakāmvārds: "Izlietu ūdeni nesasmelsi", krievi saka citādāk - "Sasistus podus nesalīmēsi"," teica vēstnieks. Viņš gan piebilda, ka šodien diplomātiskās attiecības starp Latviju un Krieviju nav sarautas, "dzīve turpinās un savstarpējās intereses aizvien dominēs abu valstu attiecībās".

"Pienāks kādreiz diena, kad būs jāizvelk jauni podi, jāielej jauns ūdens un jāsargā tie kā acuraugs. Kad tas notiks - nezinu. Reizēm man liekas, ka vēsture var likt tiem, kas podus sasita, pašiem tos arī salīmēt. Es domāju, ka tā būtu augstākā taisnība. Rudens rādīs. Kas sit podus šodien, to redzam, bet kas tos līmēs nākamajā šīs valsts politiskajā periodā, es nezinu," izteicās Lukjanovs.

Kā ziņots, Amerikas Savienotās Valstis (ASV), Kanāda, 14 ES valstis, tostarp Latvija, kā arī Ukraina saistībā ar Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušam dubultaģentam Sergejam Skripaļam pirmdien paziņoja, ka izraida Krievijas diplomātus, kas pamatā nodarbojas ar spiegošanu. ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Top komentāri

Tas resnais sivēns draud mums?
T
Manuprāt, krievija ir tik daudz ūdeni izgāzusi un podus saplēsusi, ka tagad 100 gadus varēs tos līmēt!
Neslāvs
N
Šitais urloīds latviešu sakāmvārdu runā nodēvēja par latvijiešu (latvijskij), kremlis ir aizliedzis pat pieminet latviešu(latišskij) tautu.
Keramika
K
Čekisti paši savus čuru un fekāliju podus varēs aprūpēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē