Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Matīss: Pagaidām kreditori neprasīs Rīgas satiksmei priekšlaicīgi atdot izsniegtos aizdevumus

Uzņēmumam ir izdevies pārliecināt aizdevējus par situācijas stabilizēšanos pašvaldības SIA Rīgas satiksme un patlaban kreditori neprasīs priekšlaicīgi atdot aizdotos līdzekļus, aģentūrai LETA pastāstīja SIA Rīgas satiksme pagaidu valdes loceklis Anrijs Matīss.

Matīss norādīja, ka šodien notika uzņēmuma valdes tikšanās ar lielākajiem kredītu izsniedzējiem - vairāku vadošo Latvijas banku, kā arī Eiropas investīciju bankas, Ziemeļu investīciju bankas un citu ārvalstu kredītiestāžu pārstāvjiem.

Rīgas satiksmes pārstāvji skaidrojuši situāciju ar uzņēmuma finanšu stāvokli, iepazīstinājuši ar plāniem par uzņēmuma turpmāko darbu un snieguši citu interesējošu informāciju. "No kreditoru puses bija ļoti daudz jautājumu gan par iespējamajām kriminālapsūdzībām, kas saistītas ar ierosināto procesu, gan par uzņēmuma vadības turpmāko darbu. Tāpat viņi interesējās par korporatīvo pārvaldi - kad tiks izveidota padome un kāda būs tās loma un prasīja daudzas citas lietas," sacīja Matīss.

Matīss norādīja, ka kreditori izteikuši vēlmi tikties arī ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (Saskaņa), lai dzirdētu viņa viedokli par notikušo. "Patlaban izskatās, ka viņu reakcija ir labvēlīga, un domāju, ka tuvākajā laikā nekādu pārsteigumu nebūs. Vismaz neviens no kreditoriem neizteicās, ka piešķirto naudu atprasīs. Mūsu galvenais mērķis bija viņus pārliecināt par stabilitāti uzņēmumā un šķiet, ka tas izdevās," sacīja Matīss. Vienlaikus viņš norādīja, ka uzņēmuma un banku pārstāvju tikšanās turpmāk notiks regulāri.

Matīss arī pastāstīja, ka nākamnedēļ notiks tikšanās ar Škoda Electric, Škoda Transportation un Solaris Bus&Coach uzņēmumu pārstāvjiem, lai diskutētu par Rīgas satiksmes pieprasījumu samaksāt kopumā vairāk nekā 6,5 miljonus eiro par savlaicīgi nepiegādātajiem transportlīdzekļiem. "Abu pušu starpā bija sarakste un viņi rosināja satikties uz pārrunām. Arī līgums mums paredz šīs pārrunas veikt," sacīja amatpersona.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes iepirkumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu iegādi.

Reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, visi pieci Rīgas satiksmes līdzšinējās valdes locekļi iesniedza Rīgas mēram Ušakovam atlūgumus. Tikmēr Ušakovs iecēlis pagaidu valdi četru cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vada Matīss, kā arī tajā iekļauti Rīgas satiksmes darbinieki Edmunds Zivtiņš, Jānis Geduševs un bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Armands Krūze.

Rīgas satiksmes kopējās kredītsaistības pārsniedz 200 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē