Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Melbārde par Dziesmu svētkiem: Ieguldījumi infrastruktūrā attaisnojās

"Tas nav mazsvarīgi, kādā vietā notiek pasākums, cik kvalitatīvs ir kaut vai deju segums vai kāda ir akustika Mežaparka estrādē, kas pēc pirmā renovācijas posma bija jūtami uzlabota. Ir svarīgi šo darbu turpināt, jo tie starpposmi starp svētkiem ir ļoti mazi. Darbs jāsāk uzreiz," sarunā telekanāla LNT raidījumam 900 sekundes pēc aizvadītās Vispārējo Dziesmu un deju svētku nedēļas klāstīja kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Ministre norādīja, ka gandarījums par aizvadītajiem svētkiem ir liels, un pauda uzskatu, ka "savā ziņā Dziesmu un deju svētki var vairāk izdarīt valsts izaugsmei nekā daudzas valsts programmas daudzu gadu garumā. Mēs ne tikai ieguvām tādu labu saliedētības sajūtu, man liekas, ka tā bija arī tāda patriotiskās un pilsoniskās audzināšanas stunda. Tas bija arī lielisks sociālās līdzdalības piemērs, kurš turpinās, jo Dziesmu svētki kā tradīcija nebeidzas. Kad vieni noslēdzas, sākas gatavošanās nākamajiem svētkiem," izteicās ministre.

Viņa uzsvēra, ka šie svētki bija pirmie desmit vai pat 15 gadu laikā, kas tika laicīgi plānoti, tostarp laicīgi ieplānots finansējums. "Tas nozīmē, ka laicīgi varēja izplānot visu programmu, mākslinieciskās idejas, jo iepriekšējie svētki - gan 2013., gan 2008. gadā - mēs faktiski budžetu pilnībā zinājām pusgadu pirms svētkiem, kas nav normāli. Tad daudzas lietas tiek sasteigtas." 

Ministre noraidīja kritiku par to, vai svētku noslēguma pasākuma laikā bija nepieciešams izteikt pateicību tām valsts un pašvaldību iestādēm un valsts uzņēmumiem, kas par valsts naudu veic savu darbu. "Gribu teikt, ka pateikt paldies ir ļoti svarīgi, vienalga, vai tās ir valsts iestādes vai valsts uzņēmumi. Ja tie no visas sirds piedalījušies procesā, tad nosaukt visus, kas ir šo ieguldījumu devuši pašā noslēgumā, kamēr visi ir sajūsmā un aplaudē, tas ir pareizi." 

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI deju svētkus nedēļas garumā klātienē apmeklēja aptuveni 500 000 skatītāju. Savukārt ar interneta tiešsaistes starpniecību svētkus skatījušies vēl aptuveni 514 117 cilvēki no Latvijas, Lielbritānijas, ASV, Vācijas un citām valstīm.

 

Top komentāri

Dziesmu
D
svētki bija organizēti labi, tomēr ir nopietni iebildumi pret vokāli simfoniskā un sevišķi pret noslēguma koncerta programmu, jo tajos tika iekļauti mākslinieciski mazvērtīgas vai pat atklāti sliktas kompozīcijas (autori - maskats zilvers, tiguls, karlsons, prauliņš), kā arī klasikai sekoja estrādiskas dziesmiņas (pauls, brauns u. c.). Varbūt (ebreju?) nacionālajai apvienībai liekas, ka blakus sliktām dziesmāma labāk var saprast mūsu klasikas vērtību? Man atkal liekas, ka "vājrades skaņdarbi" programmā nav iekļaujami vispār:)))
Pravietisnejaukais
P
Patriotiskās audzināšanas stunda būtu vēl labāka, ja nobeigtu ar tik aktuālo "Nevis slinkojot un pūstot". Nekā personīga.
aina
a
Kāda ir Dziesmu svētku bilance. Ja tos noskatījās 500 000 cilvēku ar vidējo biļetes cenu 20 eiro, tad ienākumi ap 10 miljoniem. Tad valsts budžets tieši netika skarts, pat + 4 miljoni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē