Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ministru prezidents: Vakcinācijas projekta birojam "agresīvāk" jāprasa atskaites par vakcinēšanas procesu

Vakcinācijas projekta birojam ir "agresīvāk" jāprasa atskaites par vakcinēšanas procesu, otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pārrunājot aktuālo situāciju par vakcinācijas pret Covid-19 procesu, premjers pievērsās gadījumam, kad svētdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmis tikai viens cilvēks. 

Kariņš norādīja, ka vakcīnu saņēmis viens cilvēks, lai gan vienā flakonā ir pieejamas padsmit devas.

Tāpēc premjers vēlējās zināt, kas notika ar pārējām devām, piemēram, vai kāds ticis vakcinēts ārpus rindas, vai tika vakcinēti radi un draugi.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča nevarēja atbildēt uz premjera jautājumiem, jo biroja rīcībā patlaban nav šādas informācijas. Viņa skaidroja, ka pēc tam, kad cilvēks saņem vakcīnu pret Covid-19, šī informācija tiek ievadīta e-veselības sistēmā, tomēr patlaban sistēmā neparādās pilnīgi dati, tostarp par vakcinēšanu svētdien.

Juhņēviča pauda cerību, ka vakcīnu izlietojums nebija neadekvāts un nav notikusi ļaunprātīga vakcinēšana.

Savukārt Kariņš uzsvēra, ka šis gadījums sabiedrībā var radīt neuzticēšanos vakcinācijai, tāpēc šīs bažas būtu jākliedē.

Ministru prezidents pauda pārliecību, ka Vakcinācijas projekta birojam nav jāgaida, kad atskaite par vakcināciju tiks ievietota e-veselībā, bet gan "agresīvi" šī informācija jāpieprasa.

"Nepieņemami ir gaidīt, kad informācija parādīsies e-veselībā, tāpēc aicinu agresīvi paņemt bulli aiz ragiem. Birojam ir visas pilnvaras prasīt pilnas atskaites, lai jūs varētu atbildēt mums [valdībai]," uzsvēra Kariņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē