Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pabriks: Latvija vienmēr bijusi kādu interesējoša vieta

Latvija vienmēr bijusi kādu interesējoša ģeogrāfiska vieta, ceturtdien, debatējot par jauno Nacionālo drošības koncepciju, Saeimā sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pabriks uzsvēra, ka pēdējos gados pasaulē kopumā drošības situācija mainījusies - pēc kara Ukrainā 2014. gadā saasinājušās attiecības starp Eiropas Savienību (ES), NATO no vienas puses un Krieviju no otras puses.

"Ir pārkāpta virkne norunu, kā arī zudusi savstarpēja uzticība, taču, kad runājam par starptautiskajām attiecībām un drošību, ir būtiski, lai starp valstīm pastāvētu uzticība," akcentēja ministrs.

"Skatoties uz Latvijas un Baltijas ģeopolitiku, mēs nekad neesam bijuši ģeogrāfiska vietas, kas nevienu neinteresētu," secinājis Pabriks.

Viņš pauda, ka, no vienas puses, tas ir labi, jo miera laikā te brauc tirgoties un investēt. Taču, no otras puses, kad pienāk krīze, mēs esam pirmie, kas cieš, uzsvēra politiķis.

"Mēs esam apņēmības pilni krīzes vairs nepieļaut un būt gataviem," sacīja Pabriks, piebilstot, ka tam ir vajadzīga visaptveroša sabiedrības atbilde.

Viņš uzsvēra, ka ir jāmaina sabiedrības domāšana un sabiedrības kultūra attiecībā uz drošības jautājumiem, atzīmējot, ka Aizsardzības ministrija jau ir veikusi virkni pasākumu, lai veicinātu domāšanas maiņu sabiedrībā.

Pabriks pastāstīja, ka Latvijai ir jādarbojas pretī ļoti labi nostrādātai propagandas mašīnai, kas cenšas sašķelt ES, NATO un Rietumu sabiedrību. Tāpat pastāv citi draudi, kā arī pastāvīgi notiek kiberuzbrukumi. "Taču mēs nesēžam rokas klēpī salikuši. Mēs domāja par visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanu Latvijā," skaidroja ministrs.

"Mēs vēlamies drošības jomā nākotnē stāvēt uz divām kājām - viena kāja ir NATO, bet otra - Latvijas sabiedrība," sacīja Pabriks.

Vērtējot Nacionālo drošības koncepciju, Pabriks uzsvēra, ka tā ļoti reālistiski ataino situāciju reģionā.

Top komentāri

Dostojevskis
D
Var tikai vēlēties, lai lai tiem, kuri lien politikā, Latvija būtu patiesi "interesējoša vieta".
P
P
Interesnti,ka praktiski notiks sabiedribas domasanas maina.
Pabrīķis
P
Mēs domājam par visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanu Latvijā. Visiem pilsoņiem 18-55 kara dienests. Sievietēm un vecākiem darba dienests- rakt tranšejas gar Austrumu robežu. Tiem, kas grib emigrēt- vispirms 5 gadi dienestā. Aizsardzībai vismaz pusi valsts budžeta! Tos, kuri apšauba iepirktā bruņojuma atbilstību aizsardzības koncepcijai- uz Guantanamo!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē