Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pabriks rosina steidzami vakcinēt karavīrus dalībai starptautiskajās operācijās

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) šodien aicināja valdību steidzami lemt par vairāku Nacionālo bruņoto spēku karavīru vakcinēšanu pret Covid-19, pretējā gadījumā Latvijas karavīru nosūtīšana uz ārvalstīm būšot jāatceļ.

Viņš norādīja, ka pirmā rotācija paredzēta aprīlī starptautiskajā operācijā Afganistānā. Ja Latvijas karavīri nebūs vakcinēti, tad viņi nevarēs ierasties šajā operācijā.

Pabriks pauda neizpratni, kāpēc jautājumu par minēto karavīru vakcinēšanu premjera birojs jau vairākas nedēļas nevirza izskatīšanai uz valdību un par to nav informējis pašu Ministru prezidentu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka līdz viņam šis jautājums neesot nonācis, tomēr piebilda, ka neskaidrību gadījumā aizsardzības ministrs var piezvanīt Kariņam, jo viņam ir zināms valdības vadītāja telefona numurs un Kariņš laiku sarunai vienmēr varēs atrast.

Valdība aizsardzības ministra priekšlikumu par karavīru vakcinēšanu skatīs ceturtdien, jo par nepieciešamību vakcinēt uz starptautiskajām operācijām nosūtāmos karavīrus iestājās arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Pabriks arī informēja, ka Aizsardzības ministrija nākamnedēļ iepazīstinās valdību par to kā sokas ar plāna izstrādi, kas paredz armijas iesaisti vakcīnu loģistikā.

Jau ziņots, ka Latvija patlaban piedalās vairākās starptautiskajās operācijās un misijās. Kopējais šajos pasākumos iesaistīto skaits ir aptuveni 50 karavīri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē