Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pavļuts mudina sagatavot stingrāku ierobežojumu kopumu, ja Latvijā turpināsies Covid-19 saslimstības pieaugums

Operatīvās vadības grupai un ekspertiem, balstoties uz iepriekš apspriesto "D+ konceptu", steidzami ir jāsagatavo apspriešanai valdībā stingrāku ierobežojošo pasākumu kopums, ja saslimstības ar Covid-19 kāpums Latvijā turpināsies, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis atzīmēja, ka saslimstības ar Covid-19 pieaugums Latvijā turpinās, un šobrīd pieauguma tendence esot nepārprotama. Līdz ar to ministrs ir pārliecināts, ka tālāka epidemioloģiskās drošības noteikumu un pasākumu atvieglošana šobrīd nav iespējama.

"Mēs nedrīkstam pieļaut Igaunijas notikumu atkārtošanos Latvijā," uzsver Pavļuts.

Slimību profilakses un kontroles centrs šodien atkārtoti ziņoja, ka epidemioloģiskā situācija Latvijā turpina pasliktināties. Pēc centrā paustā, saslimstības ar Covid-19 pieaugums no nedēļas uz nedēļu kopš aprīļa sākuma veido 35,5%, turklāt pagājušās nedēļas pieaugums pret iepriekšējām divām nedēļām ir 11,4%.

"Situācija stabili pasliktinās no nedēļas uz nedēļu," norāda SPKC.

Tostarp 6.maijā Latvijā atklāti kopumā 1036 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir lielākais diennaktī reģistrēto gadījumu skaits kopš februāra - iepriekš vairāk nekā 1000 Covid-19 sasirgušo diennaktī tika reģistrēts 20.februārī, kad fiksēti 1069 gadījumi.

Arī Latvijas divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs pēc nesenajām maija brīvdienām atkal ir pieaudzis no 416,6 gadījumiem aizvakar līdz 435,1 gadījumiem vakar.

Otrdien valdībai tiks sniegta informācija par gatavību ieviest stingrākus ierobežojumus, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts kancelejā.

Ņemot vērā saslimstības ar Covid-19 pieaugumu, patlaban vairākas ekspertu darba grupas skata ar potenciāliem stingrākiem ierobežojumiem saistītus jautājumus.

Savukārt Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska vadītā Operatīvās vadības grupa pirmdien pārspriedīs un apkopos šo darba grupu secinājumus.

Plānots, ka Operatīvā vadības grupa sagatavos informāciju valdībai par gatavību Latvijā ieviest tā dēvēto "D+ konceptu", kas paredz ieviest stingrākas epidemioloģiskās drošības prasības.

Patlaban gan nav zināms, kādus tieši priekšlikumus Operatīvā vadības grupa varētu piedāvāt valdībai, bet gala lēmumu par konkrētiem ierobežojumiem un to ieviešanas nepieciešamību pieņems Ministru kabinets.

Jau ziņots, ka marta sākumā Pavļuts pauda nostāju, ka būtu jāstrādā pie jaunu drošības pasākumu ieviešanas jaunā Covid-19 paveida ierobežošanai, vienlaikus valdībā vienojoties un gatavojoties nepieciešamības gadījumā ieviest stingrākus ierobežojumus.

Vēlāk, 26.martā, Ministru kabinets pieņēma zināšanai Krīzes vadības padomes sekretariāta izstrādātos kritērijus lokdauna ieviešanai gadījumā, ja būtiski pasliktināsies epidemioloģiskā situācija. Tā dēvētais "D+ koncepts" paredz ieviest lokdaunu, ja izpildās viens no vairākiem kritērijiem. Iepriekš Latvija jau bija ļoti tuvu tam, lai izpildītos kritērijs par 14 dienu Covid-19 kumulatīvā gadījumu skaita uz 100 000 iedzīvotāju pieaugumu, proti, ja tas augtu par 20%, tad būtu jālemj par lokdaunu.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē