Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pavļuts: Veselības inspekcijas darbā ir vajadzīgas pārmaiņas

Pēdējā laikā aktualizētie jautājumi par pacientu tiesību aizsardzību, sūdzību izskatīšanu un saziņu ar medijiem norāda, ka Veselības inspekcijas darbā ir vajadzīgas pārmaiņas, uzskata veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kā aģentūru LETA informēja ministra komunikācijas padomniece Lāsma Bindere, lai pārrunātu Veselības inspekcijas darbu pacientu tiesību aizsardzībā, saziņā ar pacientiem un sabiedrību, veselības ministrs pirmdien attālināti tiksies ar Veselības inspekcijas vadītāju Anitu Slokenbergu.

Plānots, ka ministrs ar Slokenbergu pārrunās arī inspekcijas priekšlikumus ārstu profesionālās rīcības kontroles uzlabojumiem, kurus izstrādāt iepriekš lūdza ministrs.

Pavļuts arī esot iecerējis tuvākajā laikā veidot visaptverošu un plašu diskusiju par to, kā atbilstoši mūsdienu sabiedrības tendencēm uzlabot ārstniecības personu un pacientu sadarbību kopēja mērķa sasniegšanai - pacienta veselības uzlabošanai.

Saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par imunologu Jevgēniju Ņikiforenko, kurš, iespējams, veicis savai specialitātei neatbilstošas manipulācijas, kuras pacientes raksturoja kā seksuālu uzmākšanos, veselības ministrs uzdevis Veselības inspekcijā veikt dienesta pārbaudi. Tās mērķis būs noskaidrot arī mediju pieprasīto pārbaudes materiālu iznīcināšanas faktiskos un tiesiskos apstākļus.

Jau ziņots, ka veselības ministrs rosinās pārbaudi par Veselības inspekcijas darbībām, maldinot žurnālisti par izmeklēšanas materiālu pieejamību, kuros vērtēts imunologa Ņikiforenko darbs, kuru vairākas viņa pacientes novērtējušas kā iespējamu seksuālu izmantošanu, un vēlāk šos materiālus iznīcinot, - šādu apņemšanos ministrs paudis sociālajos tīklos.

Latvijas Radio vēstīja, ka Veselības inspekcija žurnālistiskās izmeklēšanas laikā maldinājusi žurnālisti par to, ka inspekcijas rīcībā vairs neesot pieejami izmeklēšanas materiāli par imunologa iespējamajiem pārkāpumiem.

Žurnāliste dokumentus pēdējo reizi lūgusi 2021.gada augusta nogalē, taču inspekcijā apgalvots, ka visi dokumenti par laiku, kad notikusi pārbaude, jau esot "nodoti arhīvā vai uz iznīcināšanu", lai arī dokumenti šajā laikā nebija nedz nosūtīti arhīvam, nedz arī iznīcināti. Vēlāk atklājies, ka Veselības inspekcija arhīva atļauju dokumentu iznīcināšanai prasījusi gandrīz divus mēnešus pēc žurnālistes intereses.

Pārbaudes lieta tikusi iznīcināta pērn rudenī, neilgi pirms publikācijas par mediķi publiskošanas. Veselības inspekcijas vadītāja Anita Slokenberga tika skaidrojusi, ka tas darīts, jo "tā ir desmit gadus veca lieta un, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, tā tiek glabāta desmit gadus, līdz ar to šī lieta ir iznīcināta". "Zinot par mediju interesi un potenciālo dokumentu nozīmi, Veselības inspekcija varēja izvēlēties arhivēšanai iekļaut vai izvēlēties neiznīcināt arī šos dokumentus," atzīmē radio.

 

Libānā.

Libānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē