Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirms pieļauj bērna adopciju uz ārzemēm, jāizvērtē visi riski

Mēs esam priecīgi par katru, ko esam reemigrācijas programmas ietvaros atgriezuši atpakaļ Latvijā, bet tajā pašā laikā tiek teikts, ka 42 uz ārzemēm adoptēti bērni jau nemaz neesot tik daudz. Atļauja adoptēt uz ārzemēm ir vieglākais ceļš, lai nerisinātu tās problēmas, kas mums šajā jomā pastāv, – intervijā Romānam Meļņikam pauž juriste Karina Ploka.

Top komentāri

Pareizaisjautājums>Krahs
P
Ja Latvijā demogrāfija pasliktinās dēļ "Vienotības" prettautiskās politikas... tad kāpēc demogrāfija pasliktinās praktiski visās labi paēdušajās valstīs , kuras gūst aizvien varenākus sasniegumus genderisma un dzimumu "līdztiesības" jomā?
Balanda
B
Tādai Plokas vāvuļošanai es ticēšu tikai tad, kad viņa pati paņems no bērnunama tādu bērnu, kuru neviens Latvijas iedzīvotājs negrib adoptēt. Ir daudzi bērni, kuri no mazotnes izaug līdz pusaudzim, un tā arī neviens viņus negrib. Un ja viņš ir speciālām vajadzībām, tad viņa vienīgā nākotne Latvijā ir pansionāts līdz mūža galam. Un tās ir rūpes par bērnu? Ir sen zināma statistika - Latvijā adoptē tikai mazus un veselus bērnus. Bērnus ar īpašām vajadzībām un pusaudžus Latvijā neviens negrib adoptēt. Bet ārzemnieki ir gatavi adoptēt arī slimus bērnus. Un nav svarīgi, ko tāda juriste Ploka stāsta. Tās ir tikai viņas vēlmes un iedomas. Jā, ar labiem nodomiem, bet pilnīgi atrautas no realitātes.
Bāreņiem puse no uzturnaudas
B
Finanšu ministrijas un Labklājības ministrijas cūciskuma dēļ aizbildnībā esošajiem bāreņiem tiek nodrošināta tikai puse no minimālās uzturnaudas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē