Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Iekšlietu ministrs vairāku tiesībsargājošo un uzraudzības iestāžu pārbaudes viņa mātes uzņēmumā neuzskata vienkārši par rutīnas darbu vai sakritību

Policija noraida iekšlietu ministra aizdomas par politiski motivētu "uzlidojumu"

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ierakstā sociālajā tīklā Facebook paudis sašutumu par to, ka policija, ekonomisko noziegumu izmeklētāji, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) inspektori veikuši vairākas secīgas pārbaudes īsā laikā viņa mātes ēdināšanas uzņēmumā. Ģirģens notikušo saistot ar paša un viņa brāļa - Saeimas deputāta Kaspara Ģirģena - darbību politikā. Vēlāk publicētā otrā ierakstā Ģirģens paziņojis, ka "mēs, Ģirģeni, esam neērti sistēmai". Valsts policija noraidījusi ministra paziņojumus, nosaucot tos par tendencioziem.

Ģirģens ierakstā Facebook paudis nožēlu, ka mātei "viņa dēļ tagad ir jācieš".

"Kopš es un mans brālis nolēmām doties politikā, lai cīnītos pret korupciju, stulbību, bezdarbību un nolaidību valsts pārvaldē, lai ienestu jaunas pārmaiņas un strādātu tautas labā, pastāvīgi saskaramies ar provokācijām, pārbaudēm, nomelnošanu. Ja pret tevi neko nevar atrast, sit tuviniekiem," raksta Ģirģens. 

Viņš ierakstam pievienojis attēlu ar aktu par pārbaudi. Ministrs uzskata, ka secīgās VID, Valsts darba inspekcijas, PVD, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieku vizītes viņa mātes uzņēmumā Krustpils ceļavējš 3 neesot sakritība, bet gan koordinēts spiediens.

 

Ģirģens nobeidzis ierakstu ar paziņojumu, ka viņu šādas provokācijas neiebiedēšot, un sola "pabeigt savu misiju - izravēt jūs ar saknēm".

Valsts policija kategoriski noraida ministra apgalvojumus, nosaucot tos par tendencioziem.

"Es saprotu dēla uztraukumu par māti un vēlmi viņu aizstāvēt, bet es nesaprotu iekšlietu ministra emocionālo uzbrukumu Valsts policijai, situācijā, kad policija veic savu darbu," norādīja policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Pildava norādīja, ka Valsts policija veic regulāras un plānveidīgas pārbaudes publiskās vietās, tostarp, kafejnīcās par audiovizuālā satura nelicenzētu izplatīšanu un arī šāda satura retranslēšanu.

Šo darbības virzienu nosaka ne tikai Valsts policijas stratēģija, kurā tas ir viens no prioritārajiem, bet ir arī viens no būtiskākajiem darbības virzieniem valsts iestāžu darba plānā ēnu ekonomikas ierobežošanai.

Lai pastiprinātu un padarītu efektīvāku intelektuālā īpašuma aizsardzību, 2018. gadā par astoņām štata vietām pastiprināta Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde un reģiona pārvalžu Kriminālpolicija, kas ir arī šī virziena koordinējošā struktūra Valsts policijā.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un efektīvu policijas darbu šajā virzienā notiek arī regulāras apmācības, piemēram, vēl tikai 3. jūnijā Zemgales reģionā notika mācību seminārs policijas, prokuratūras un tiesas darbiniekiem par šo tēmu.

"Mēs esam strādājuši šajā virzienā un arī turpināsim strādāt un jebkurš uzņēmējs, kurš publiskā vietā atskaņo vai pārraida saturu bez atbilstošām, spēkā esošām licencēm, saņems sodu atbilstoši saviem pārkāpumiem. Bez izņēmumiem. Savukārt uzņēmumiem, kuros nav pārkāpumu, nav arī pamata uztraukumam," uzsvēra Pildava.

Ēdināšanas uzņēmuma Krustpils ceļavējš 3 valdes locekle Elza Ģirģena aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēdējā gada laikā viņas uzņēmumā veiktas astoņas līdz deviņas dažādu valsts institūciju pārbaudes. Maijā sākumā pārbaudi uzņēmumā veicis VID, kam sekojusi PVD inspektoru pārbaude.

Viņa sacīja, ka soda sankcijas uzņēmumam nav piemērotas.

Firmas.lv informācija liecina, ka Krustpils ceļavējš 3 pilnībā pieder ministra mātei. Pērn uzņēmums strādājis ar 144 056 eiro apgrozījumu un 3051 eiro lieliem zaudējumiem.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Man šis tīri labi patīk... ka vara ir uzkāpusi uz varžacīm pašiem var-nešiem. Līdzīgi kā Rīgā plosījās ato-evekuētāji, līdz vienreiz aizstiepa Repšes ģimenes locekļa autiņu. Ar to arī pusbandītiskā patvaļa beidzās. Vēl tagad prieks! Ja nu šis notikums apgriezīs spārnus visādu kontrolieru maitasputniem... prieks būs vēl lielāks. Jo varas iestāžu patvaļai ir jādod spēcīgs trieciens rajonā starp labo un kreiso nāsi, tā, lai nokrakšķ! Un lai ilgi galvā skan sēru zvani!
Dauņeksterminators
D
Kaut jau reiz viņi tiktu galā ar to "audio-vizuālo saturu" un rastos vairāk ēdināšanas uzņēmumu, kur var paēst puzdienas klusumā!!! Tendence visās vietās uzstādīt visādus skaļruņus kļūst neciešama. "Viršu " benzīna uzpildes stacijā pat no uzpildes aparāda nāk uzbāzīgas pederastiskas balsis... RIEBJAS!!!
Hardijs
H
Būtu jau nokaunējies muldēt, bet Latvijā sen pierasts. Kā kādam politsmerdelim, vai tas būtu kāds kampars, parādnieks, vai āboltiņa, tiek piemēroti tādi pat likumi kā parastajiem mirstīgajiem, tā tūlīt neganta auroņa par politisku pasūtījumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē