Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Politiķi uzskata, ka ABLV Bank likvidēšanai nevajadzētu atstāt būtisku ietekmi uz ekonomiku

AS ABLV Bank likvidēšanai nevajadzētu atstāt būtisku ietekmi uz Latvijas ekonomiku, uzskata aģentūras LETA aptaujātie par finanšu jomu atbildīgie politiķi.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS) aģentūrai LETA norādīja, ka ABLV Bank likvidēšanai nevajadzētu atstāt būtisku ietekmi uz tautsaimniecību. Politiķis skaidroja, ka ekonomika pašlaik attīstās, kas arī aizstās tos nodokļu ienākumus, kas vairs neienāks no šīs bankas.

Budžeta komisijas vadītājs norādīja, ka līdz šim nav bijusi iespēja pilnībā izpētīt ABLV Bank situāciju, taču pašas bankas izšķiršanās par kredītiestādes likvidēšanu liek domāt, ka tā pati spēs nodrošināt garantētos maksājumos klientiem.

Deputāts vērsa uzmanību, ka ABLV Bank strādāja arī ar tādiem līdzekļiem, kam bija augsts riska līmenis - tā dēvēto "čaulas kompāniju" naudu, par kuras izcelsmi nebija pilnīga skaidrība. Vucāns norādīja, ka, jo mazāk valstī ir banku ar šī riskantā biznesa daļu, jo tas ir labāk. Budžeta komisijas vadītājs pauda, ka Latvijai jākoncentrējas uz banku sektora un pārējās ekonomikas tāda veida aktivizēšanu, kuras pamatā ir uzticami finanšu līdzekļi.

Savukārt Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS) aģentūrai LETA sacīja, ka šāda iespēja - pašlikvidācija - ir paredzēta. Tas ir viens no rīcības variantiem, bankai esot tādā situācijā kādā pašlaik ir ABLV Bank, piebilda politiķis.

Putra norādīja, ka banka ar 800 darbvietām un teju 20 miljoniem eiro nomaksātiem nodokļiem gadā ir zaudējums ekonomikai, tomēr pašlikvidācijas pieteikums nav sliktākais risinājums pašreizējais situācijai, kurā bankā ir nonākusi.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), lūgts komentēt bankas lēmumu, ar preses sekretāra Andreja Vaivara starpniecību vien norādīja, ka ABLV Bank akcionāriem lēmums par pašlikvidāciju jāiesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK), kura 30 dienu laikā sniegs savu atzinumu. "Ja akcionāri ir izšķīrušies par šādu soli, tad viņiem savs piedāvājums jāiesniedz FKTK, kas to 30 dienu laikā izvērtēs un sniegs savu atzinumu," sacīja Kučinskis.

Ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) aģentūrai LETA pirmdienas vakarā nav izdevies sazināties.

Kā ziņots, maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai ABLV Bank ārkārtas akcionāru pilnsapulce pirmdien pieņēmusi lēmumu par pašlikvidāciju.

Top komentāri

ļuļa
ļ
cik debīlam ir jābūt, lai domātu, ka 20 miljonu trūkums budžetā un 800 labi pelnošu darbavietu zaudējums nav ietekme uz ekonomiku????? nerunājot jau par to, ka bankas īpašnieki un klienti savu kapitālu, visticamāk pārvietos uz ārzemēm, jo kurš var gribēt turēt naudu tik nestabilā banānu republikā kā Latvija?
ļuļa
ļ
un vēl - tas tik būs joks, kad visi šie normāli pelnošie 800 darbu zaudējušie cilvēki pieteiksies uz bezdarbnieka statusu. bet tas viss, protams, uz ekonomiku neatstās nu pilnīgi nekādu iespaidu.
alma palma
a
Latvijas sapnis izkonkurēt Šveici ... sapņi un realitāte
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē