Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pret Lembergu vērstais kārtējais kāzuss

Parlamentārā izmeklēšanas komisija ir lēmusi, ka Aivaram Lembergam 27.novembrī plkst. 11 jābūt parlamentā un jāatbild uz komisijas locekļu uzdotajiem jautājumiem. Savukārt, Rīgas apgabaltiesa šodien lēma, ka Lembergam jābūt tajā pašā 27.novembrī, tajos pašos 11:00 uz tiesa sēdi Rīgas apgabaltiesā.

Ja es paziņoju parlamentārai izmeklēšanas komisijai, ka es nebūšu 27.novembrī plkst. 11:00, jo esmu aizņemts, tad viņi mani aizvedīs uz parlamentāro izmeklēšanas komisiju piespiedu kārtā. Savukārt, ja tiek respektēts parlaments, kam Latvijā pieder augstākā vara, un 27.novembrī plkst. 11:00 es sniedzu atbildes uz parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļu jautājumiem, tad Rīgas apgabaltiesa var pieņemt lēmumu par manis piespiedu atvešanu vai pat piespiedu atvešanu un drošības līdzekļa maiņu – apcietinājumu.

Citiem vārdiem sakot, ar Lembergu var izrēķināsies! Jautājums tikai – kurš un kā? Lieliska tiesiska konstrukcija, kas “atbilst” Eiropas cilvēktiesību konvencijai, Latvijas Republikas Satversmei, Likumam Par tiesu varu.

Protams, jautājums paliek par saprātu un cilvēku. Bet, ja ir politiska motivācija, tad nekāda loģika vai tiesiskums nestrādā. Ar to arī apsveicu!

Top komentāri

divas neatkarīgas varas
d
Kuras lēmumu pildīt - pieļauju, ka tās, kura pirmā informēja, vienlaikus darot zināmu otrai pusei par esošo kolīziju.
a l
a
Vienīgais risinājums - jādzivo ta, lai nebūtu iemesla saukt ne uz tiesu, ne izmeklēšanas komisiju! Jo, ja cilveks patiešām nav neko sastrādajis, tad viņu uz tādām vietam arī nesauc! Elementāri, vai ne?
Nja
N
Puzes āksts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē