Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rajevskis: Vienotības reitingiem labvēlīgāka būtu Ašeradena palikšana ministra amatā

Partijas Vienotība reitingiem labvēlīgāka būtu šī politiskā spēka vadītāja Arvila Ašeradena (Vienotība) palikšana Ministru prezidenta biedra un ekonomikas ministra amatā, pārliecināts sabiedrisko attiecību aģentūras Mediju tilts līdzīpašnieks, politologs Filips Rajevskis.

Viņš aģentūrai LETA pauda, ka partijas vadītājam ir jābūt Ministru prezidenta amata kandidātam. "Ašeradens patlaban ieņem otru ietekmīgāko amatu valdībā. Tikai nespējas vienoties par frakcijas vadību dēļ ziedot viņa amatu, Ašeradenu ieliekot politiski mazāk ievērojamā amatā, ir gaužām dīvains un neloģisks solis," sacīja eksperts.

Politologs uzsvēra, ka Ašeradens jau kādu laiku spējis iegūt "vilkmi", proti, viņš parādās medijos, viņš ir klāt daudzu būtisku jautājumu lemšanā. "Kad ministrs dabūjis vilkmi, tad ielikt viņu frakcijā ir gaužām neveiksmīga ideja," vērtēja Rajevskis.

Politologs pauda pārliecību, ka Vienotības reitingam varētu palīdzēt Ašeradena atrašanās līdzšinējā amatā, kurā var pierādīt savu kapacitāti un spēju darboties, kas ir mazāk iespējams frakcijas vadītāja amatā.

Politologs ieteica frakcijas vadītāju meklēt partijas biedru rindās, uzsverot, ka arī līdz šim izskanējušie kandidāti - deputāti Hosams Abu-Meri un Ainars Latkovskis - varētu būt labs risinājums frakcijas vadītāja meklējumos. "Partijā cienījamu cilvēku ir pietiekami," teica Rajevskis.

Kā ziņots, diskutējot par Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja nomaiņu, kā viens no kandidātiem uz šo amatu vērtēts arī Ašeradens, kuram tādā gadījumā būtu jāatgriežas darbā parlamentā un jāatstāj ministra amats. Jautājums par Vienotības Saeimas frakcijas vadītāju ir aktuāls, jo pašlaik to vada Solvita Āboltiņa, kura plāno nolikt parlamentārietes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Vienotībai bez Ašeradena esot arī citi kandidāti uz Saeimas frakcijas vadītāja amatu, lēmums pagaidām nav pieņemts un priekšā ir diskusijas par šo jautājumu partijā.

 

Top komentāri

Solvita, paliec savā vietā!
S
es palikšu savā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē