Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rasnačs: Neviens mani nenovērsīs no pareizā ceļa, īstenojot reformas maksātnespējas nozarē

Šodien Saeimas debatēs par opozīcijas iesniegto viņa demisijas pieprasījumu tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) norādīja, ka neviens viņu nenovērsīs no "pareizā ceļa" par reformu īstenošanu maksātnespējas nozarē.

Saeimas vairākums šodien vienojās lemšanu par tieslietu ministra demisiju atlikt līdz 20.jūnijam.

Rasnačs uzsvēra, ka pašlaik visi eksperti "simtprocentīgi pozitīvi vērtē veiktās reformas, un visi simtprocentīgi uzskata, ka tās noteikti ir jāturpina tā, kā tās ir iesāktas".

"Mēs esam uz pareizā ceļa, un neviens mani no šā ceļa nenovērsīs - ne apmaksātie pastnieki, ne cilvēki, kas bēg no televīzijas tiešraides," akcentēja politiķis.

Tieslietu ministrs norādīja, ka maksātnespējas jomā esošais negodīgais daudzmiljonu bizness ir aizskāris tos, kuri ir saistīti ar kriminālām aprindām. Viņš pauda, ka 118 maksātnespējas administratori ir zaudējuši amatu un, turpinot sāktās reformas, šo biznesu zaudēšot vēl vairāki administratori.

Rasnačs vērsa uzmanību, ka iepriekš uz laiku ticis apcietināts maksātnespējas administrators Māris Sprūds. Politiķis arī norādīja, ka Maksātnespējas administrācija pēdējā laikā ar 35 iesniegumiem ir vērsusies Valsts policijā un ar septiņiem iesniegumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Tas liecinot par to, ka valdība ir nopietni ķērusies klāt "šīm aprindām", uzsvēra ministrs.

Rasnačs norādīja, ka demisijas iesniedzēji esot izvēlējušies atceres dienu, kad skatīt šo jautājumu. Tāpēc ministrs solīja, ka izvairīsies no izprovocētiem emocionāliem uzplaiksnījumiem un savu pozīciju paudīs pragmatiski.

Kā ziņots, lēmuma pieņemšana par Rasnača demisijas pieprasījumu atlikta saistībā ar padomju represiju upuru piemiņas pasākumiem.

Jau vēstīts, ka viens no Rasnača demisijas pieprasījumiem tika iesniegts pēc parlamenta deputāta Romāna Mežecka iniciatīvas un to parakstījuši 16 opozīcijas deputāti, tajā skaitā no partijām Saskaņa un No sirds Latvijai un pie frakcijām nepiederošie deputāti, tajā skaitā pats Mežeckis.

Lēmumprojekta anotācijā norādīts, ka tieslietu ministrs pārraudzību pār Maksātnespējas administrāciju īstenojot vāji vai vispār neīsteno un sistēmas darbība un attīstība notiekot pašplūsmā.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atsevišķi ir iesniegusi savu Rasnača demisijas pieprasījumu, ko parakstījuši desmit deputāti.

Nacionālās apvienības priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA pauda, ka neuzskata pārmetumus Rasnačam par pamatotiem.

Top komentāri

pseidoreformatoram rasnačam
p
Kādas "reformas" sastrādājis šis tēviņš, mēs labi redzam. Maksātnespējas joma apzināti pārvērsta par smirdošu reiderisma un reketa kloāku, kur galvenais arguments bandītu starpā kļūst lodes. Atradies pareizā ceļa gājējs! Normālās valstīs šādi "reformatori" dabon cietumu uz diviem cipariem rakstāmu termiņu. Šeit precīzi kā Krievijā viss notiek pēc bandītu likumiem un poņāķijām.
vēlētājs
v
Tukšas dir. anas augstākā pilotāža.
Uz foto
U
Losis ???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē