Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rinkēvičs aicina izvērtēt braucienu nepieciešamību vēl uz 21 valsti

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) aicina Latvijas iedzīvotājus izvērtēt braucienu nepieciešamību vēl uz 21 valsti.

Rinkēvičs sociālajos tīklos norāda, ka Covid-19 dēļ būtu nepieciešams vērtēt braucienu nepieciešamību arī uz ASV, Austrāliju, Austriju, Bahreinu, Beļģiju, Ēģipti, Franciju, Grieķiju, Irāku, Islandi, Kanādu, Kuveitu, Lielbritāniju, Malaiziju, Nīderlandi, Norvēģiju, Spāniju, Šveici, Taizemi, Vāciju un Zviedriju.

Jau iepriekš Ārlietu ministrija bija aicinājusi neapmeklēt Ķīnu, Dienvidkoreju, Japānu, Singapūru, Irānu un Itāliju.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes skaidroja, ka jau līdz šim minētās sešas valstis ir "sarkanajā sarakstā", kurp doties noteikti nevajadzētu, bet pārējās savukārt ir tādas, kurp braucienu lietderību būtu nepieciešams izvērtēt.

LETA jau vēstīja, ka koronavīrusa dēļ mājas karantīna Latvijā noteikta vairāk nekā 160 cilvēkiem. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka lielākoties šie cilvēki ir infekcijas skarto lidmašīnu pasažieri.

Latvijā līdz šim apstiprināti seši saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, no tiem pēdējie pieci ir vienas grupas tūristi, kuri inficējušies Itālijā.

Līdz šim visiem Latvijā reģistrētajiem Covid-19 pacientiem slimība norit vieglā formā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Rinkevičā ir vērts ieklausīties.
R
Maz mums tādu izcilu un dižu cilvēku kā viņš. Tik vien, kā parastie plenderi, mutes bajāri, žūpas un maukas!
Taisns ceļš
T
Uz Krieviju
Ķīna kā mērvienība
Ķ
Inficēto skaits pret iedzīvotāju skaitu Eiropā, pieņemot, ka Ķīna ir 100%. Eirotops-10: 1.Itālijā 268% (divarpus reizes smagāk nekā Ķīnā), 2.Šveicē 77% (drīz panāks Ķīnu), 3.Norvēģijā 68%, 4.Zviedrijā 45%, 5.Spānijā 42%, 6.Francijā 37%, 7.Beļģijā 37%, 8.Nīderlandē 33%, 9.Dānijā 27%, 10.Vācijā 25%. Salīdzinājumam: Polijā 1%, Lietuvā 1%, Latvijā 6%, Lielbritānijā 9%, Igaunijā 13%.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē